Jedeme po dlouhé době na dovolenou bez jídla, poradíte mi prosím, jaká rychlá teplá jídla - k obědu nebo večeři - vaříte? Děkuji.
| Michaela F. (mišus) ID 81147 (24.7.2015, 7:52) | Náš letošní jídelníček: 1) gulášová polévka z domova (mražená) 2) bramborová kaše + rybí prsty 3) špagety 4) rizoto 5) játrová omáčka knedlík + rýže 6) plněný bramborový knedlík + zelí 7) Kuře na paprice + těstoviny S sebou jsem ještě vezla domácí vepřovku. Část se snědla jen tak s chlebem zbytek jsem zpracovala do špaget a rizota! Měli jsme zjištěno, že je v apartmánu velký mrazák!
ODPOVĚDĚT |
|
| Ilona Č. (asadka) ID 86656 (23.7.2015, 23:22) | K moři si zavařuji ). Polotovary u nás neprojdou. Dělám to jedním vrzem - jeden den vařím a druhý den raději ještě jednou. Musíte jen do poloměkka a nezahušťovat ničím... kostky, plátky, závitky či pečené...Zvlášť na pánvičce vesměs co dům a zahrada dá - žampiony, nebo kořen. zeleninu či rajče s paprikou... a pak různě kombinuju, aby byly sklenice různé. Sklenici 0,7 s masem i zelenin. směskou mám pro 4, nám to tak stačí...k tomu nějakou přílohu a čerstvý místní salát či zelenina. Jinak taky milujeme domácí uncle bens na těstoviny, tak píše paní níže. A jídlo fakt za pár minut na stole .
ODPOVĚDĚT |
|
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 37256 (23.7.2015, 17:53) | Včera jsem koupila krkovici, nakrájela na kostky. Zpěnila jsem 3 velké cibule na sádle, přidala maso, sůl, trochu kmínu a pepř a dusila ve vlastní šťávě, pak přidala trochu vody, nezahušťovala. Poloměkké jsem nandala do 3 sklenic - 3 večeře. Z jedné sklenice - brambor a vepřové ve vl. šťávě, jen zahustím. Z druhé sklenice - bude dušená mrkev, kterou koupím na místě a jen jí do toho nastrouhám a zahustím a ze třetí přidám kečup nebo protlak a bude to směs na špagety. Pak tam koupíme ryby a půjdem na večeři. Obědy řešíme na pláži - hambáč, palačinky, gyros apod.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (23.7.2015, 17:10) | Zrovinka to tu s dětmi sepisujeme. Vezu zavařenou směs na špagety, z vepřové konzervy udělám poctivou gulášovou polévku s pečivem, rizoto je taky rychlovka, dokonce si doma obalím řízečky a zamrazím ve frishfolii po kusech a na místě jenom osmažím, nesmí chybět palačinky, ty budou na slano i na sladko, bramborové placky. Vaječnou omeletu, knedlíky s vajíčkem, volské oko s párkem. Všechno jsou to rychlé pokrmy a jediné "umělohmotné" bude polívka z pytlíku k večeři, na to se děti vždy nejvíc těší, je to pro ně svátek já nic kupovaného hotového nepozřu. Jedině snad chlazenou pizzu
ODPOVĚDĚT |
| | Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (23.7.2015, 17:46) |
Jani, mohla bych poprosit o receptík jak zavařujete směs na špagety? Taky jsem o ní přemýšlela, ale nemám receptík který by byl vhodný na to zavaření. To tam dáváte i maso? Moc děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | | Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (23.7.2015, 19:36) |
Mnooo já zavařuji koncem léta z cukety Uncle´bens a pak ty sklenice tahám celý rok Právě mám 2 poslední sklenice a za měsíc budu zavařovat novou várku. Ale v podstatě když uvaříte klasický základ na boloňské špagety z mletého masa a dáte do sklenice a necháte sterilizovat, cestu na dovolenou přežije. Kamarádka takhle zavařuje i guláš a svíčkovou, na místě pak jenom zahustí a do svíčkové šlehačku a má vařeno během 10 minut
ODPOVĚDĚT |
| | | Kateřina M. (malakaca) ID 313987 (23.7.2015, 18:46) |
Jestli nevadí .-) já dám na cibulku maso,(plecko, kuřecí) osolím, zaleju protlakem, + česnek, pepř, majoránka, doředím vodou a takhle zavařím. Na místě pak dohustím jen trochou mouky
ODPOVĚDĚT |
| | | | Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (23.7.2015, 18:50) |
A může se takhle zavařit a skladovat delší dobu? Myslím tím, že bych si udělala pár sklenic a když budu potřebovat mít rychle uvařeno, tak jen vyndat a prohřát. Od doby co chodím do práce po rodičáku (2 měsíce), tak nějak odpoledne nestíhám vařit a vše kolem.
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Ilona Č. (asadka) ID 86656 (23.7.2015, 23:29) |
Pokud nezahustíte a nedáte moc cibule - ve velkém umí kvasit, tak vydrží i mimo lednici. Dělávala jsem kdysi manželovi na měsíc do ciziny, jen si to tam ní při ohřívání případně zahustil či prsknul trvanl. smetanu... A to vše, pečené či dušené maso, závitky či i zelí s klobásou... Jeho kolegové si tam otvírali kupované konzervy a škemrali o ochutnávku od manžela
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Kateřina M. (malakaca) ID 313987 (23.7.2015, 19:33) |
jaj to fakt nevím, dělám jen takhle na dovču a stejně skladuji v lednici Ale já si takhle dělám hotovky do mrazáku, pak jen ohřeju (já mám po rodičáku dva roky a spíš se mi tedy nechce denně vyvařovat: oběd na druhý den, pak večeři a k tomu svačiny... nejsem blázen , tak řeším takto hotovky do mrazáku, nebo jen něco do trouby )
ODPOVĚDĚT |
|
| Iveta G. (kikinda) ID 16271 (23.7.2015, 17:06) | Nakoupila jsem hotovky http://www.expresmenu.cz/ a pak uvařila jen přílohu, měli jsme ptáčky,svíčkovou,směs na špagety,kuřecí plátek se sýrovou omáčkou. Nejsou to velké porce,ale dá se.....
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina M. (malakaca) ID 313987 (23.7.2015, 16:04) | zavařila jsem si na špagety a na paprice, jen ohřeju a zahustím. (jde třeba i guláš.) Na večeři vepřovky, nechci tam přímo denně vyvařovat, jen aby byla změna, nebo v případě ošklivého počasí. K večeři většinou hážeme něco na gril
ODPOVĚDĚT |
| | Monika K. (monky3) ID 66156 (23.7.2015, 16:10) |
Vždy jsem si sepsala jídelníček a podle toho vezla potraviny nebo jídla....špagety klidně z konzervy omáčku nebo ze sáčku nebo zavařenou, čína vitana v sáčku ta je dobrá, k tomu rýže nebo těstoviny, palačinky....klidně v prášku nebo si je uděláte....zavařené maso s bramborem, čýží, těssttovinama, kuskusem atd....tuňákový salát s těstovinama....popřemýšlejte co jíte...já si dřív vezla do Chorvatska i mražené maso, dřív se to mohlo a vařila z něho......jako kuř.prsa to je hned
ODPOVĚDĚT |
| | | Ivana M. (ivčaa) ID 65356, mimibazar.cz/ivcaa (23.7.2015, 18:37) |
ono se nesmí vozit mražený maso?
ODPOVĚDĚT |
| | | | Monika K. (monky3) ID 66156 (23.7.2015, 18:43) |
Nevím,jak je to teď, to chce zjistit, my nebyli na dovolené 12 let...tak opravdu aktuální podmínky převozu potravin nevím
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Ivana M. (ivčaa) ID 65356, mimibazar.cz/ivcaa (23.7.2015, 19:10) |
vezla jsem ho loni v ledničce a nic, nikdo se nás nikde nevšímá, letos to udělám zase.ani jsem to neslyšela, že se to nesmí
ODPOVĚDĚT |
|