Výborný cheesecake jen ze tří přísad
Prosím, nezkoušel někdo tento recept? Zkoušela jsem dvakrát, hezky cheesecake naskočí a pak splaskne a je nepoživatelný. Vše dělám podle návodu (shlédla jsem i video), jen nevím zda je chyba otevřít troubu a nakouknout. Děkuji za rady.
poslední fotografie v albu Výborný cheesecake jen ze tří přísad
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Romana T. (rolana) ID 246616, mimibazar.cz/rolana (24.8.2015, 8:04)
Tak tchýňka taky zkoušela, troubu neotvírala a stejně splaskl. :-|
No myslím, že již nebudu znova zkoušet. Vypadal na obrázku moc pěkně, tak jsem byla zvědavá, jak chutná. :-)

ODPOVĚDĚT
Nikol K. (Debi) ID 30962, mimibazar.cz/debi (22.8.2015, 10:39)
Také jsem ho zkoušela , naskočil a splaskl, troubu jsem neotvírala. Chuťově také nic moc, klasický je mnohem lepší.

ODPOVĚDĚT
Romana T. (rolana) ID 246616, mimibazar.cz/rolana (24.8.2015, 8:06)
No právě myslím, že i ta chuť není ono, když tak splaskne. Je to takové mokré jakoby nedopečené a přitom má být pěkně nadýchaný. :-(

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (21.8.2015, 15:45)
A jste si jistá, že tam má být jen tak málo mascarpone? Já dělám cheescake ze 4 vajec a 1kg tvarohu, 20dkg cukru a pudingového prášku.

ODPOVĚDĚT
Romana T. (rolana) ID 246616, mimibazar.cz/rolana (24.8.2015, 8:09)
JJ, v receptu je psáno: 120 gramů bílé čokolády a stejné množství krémového sýra. :-)

ODPOVĚDĚT
Alena T. (Smaiilicek) ID 143278 (20.8.2015, 7:44)
Na 99% je to tím, že otevíráte troubu a nakukujete - moje babi mi kdysi říkala, že když budu péct nějakou buchtu, tak prvních nejméně 20 minut nemám troubu vůbec otevírat... Jednou jsem to nedodržela a schválně jsme otevřela asi po 10ti minutách pečení a fakt to splasklo, takže od té doby čučím jen přes okýnko ,-)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (19.8.2015, 17:07)
Taky si myslím, že to může být tím otevíráním trouby během pečení.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (19.8.2015, 17:04)
Nezkousela jsem ale urcite bude chyba otvirat troubu. Takhle mi pravidelne splaskl piskot (jako novomanzelce) nez jsme poridili troubu s okynkem

ODPOVĚDĚT
Romana T. (rolana) ID 246616, mimibazar.cz/rolana (19.8.2015, 16:43)
Pokračování: Pak vezmeme sníh z bílků a po menších dílech ho vmícháme do žloutkovo-sýrovo-čokoládové směsi, dokud se vše krásně nespojí.
Těsto nalijeme do vymazané formy vytvořené z pečícího papíru. Formou párkrát lehce klepneme o kuchyňskou linku, aby z těsta unikly bubliny vzduchu.
Formu položíme na plech, vylijeme ho horkou vodou a dáme do předehřáté trouby péct na čtvrt hodiny. Dalších čtvrt hodiny peřčeme při 160 stupních. Poté troubu vypneme a necháme cheesecake ještě dalších 15 minut "dojít". Na závěr posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

ODPOVĚDĚT
Romana T. (rolana) ID 246616, mimibazar.cz/rolana (19.8.2015, 16:41)
Recept: A co tedy na tuto sladkou dobrotu vlastně potřebujete? Jen tři vejce, 120 gramů bílé čokolády a stejné množství krémového sýra, například mascarpone.
A jak na to? Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme od bílků a rozdělíme do dvou misek (žloutky do menší, bílky do větší misky). Bílky dáme do lednice, aby trochu ztuhly. Mezitím si předehřejeme troubu na 170 stupňů Celsia. Bílou čokoládu rozlámeme na kousky a vložíme do větší mísy. Na sporák dáme hrnec s horkou vodou, přivedeme ji k varu a čokoládu v misce rozpustíme nad unikající párou.
Připravené bílky našleháme do jemné pěny. Že je pěna připravená, poznáme tak, že při otočení mísy dnem vzhůru hmota nevypadne.Rozpuštěnou čokoládou rozmícháváme tak dlouho, dokud v ní nezbývají žádné hrudky. Pak do ní přidáme krémový sýr a smícháme dohromady. Sundáme misku z parní lázně a přimícháme tři vaječné žloutky.

ODPOVĚDĚT