Marie M. (MajkaMus) ID 115487 (1.9.2015, 12:48) |
Mošt přeliju do hrnce a zahřeju na cca 80 stupňů. Horké liju do vypláchnutých PET lahví, ony se tím horkým moštěm smrsknou. Hned zavíčkuju a uložím do chladna. Pokud vydrží - u nás málokdy - tak minimálně do jara příštího roku. Letos máme hodně jablek, tak mě čeká minimálně 100 litrů.
ODPOVĚDĚT |
| | Jana L. (Hanale) ID 249210, mimibazar.cz/hanale (1.9.2015, 13:04) |
Dělám stejně, vydrží to. Mošt jsem lila i o něco studenější, tak 70 - 75%, vydržel taky. Flašku vždy přeliju, rychle zavíčkuju a dávám do studené vody ve vaně. Ale je pravda, že jsou i odpůrci této metody, protože při lití horkého moštu, se nepochybně uvolní nějaké to svinstvo z petek do moštu (bisfenol?).
ODPOVĚDĚT |