Zavařujete mošt?
Prosím, zavařujete někdo jablečný mošt? A do čeho? Dáváte nějaké přísady nebo konzervanty nebo jenom čistý mošt?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Jaromíra M. (jarka1477) ID 200412 (4.5.2016, 21:24)
převařím ho dám do chladna
nebo sterilizuji v oniovkách , no dá se i v lirových sklenicích , v troubě

ODPOVĚDĚT
Lenka S. (lenunada) ID 469382, mimibazar.cz/lenunada (1.9.2015, 22:10)
mrazíme (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (1.9.2015, 15:19)
Zavařuji pouze čistou štávu kterou zahřeji na 80 stupnu potom naleji do pet lahví zašroubuji a házím do vany kde mám napuštěnou studenou vodu to je celé a nikdy se nám nic nezkazilo udělala jsem to tak i se sirupem z bezu a taky je v pohodě (Y)

ODPOVĚDĚT
Lucie H. (xstol04) ID 420709, mimibazar.cz/xstol04 (1.9.2015, 15:12)
nezavařuji, mrazím (Y) máme u rodičů veliký mrazák, tak není problém s místem... nic tam nepřidávám, takže je to čistý mošt...

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (1.9.2015, 14:01)
já každý rok zavařuji okolo 60l moštu do sklenic. nic tam nedávávám, jen zavařím čistou ovocnou š´távu.

ODPOVĚDĚT
Hana K. (Hankiska) ID 283342 (1.9.2015, 12:59)
Majko, moc Vám děkuji. (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Marie M. (MajkaMus) ID 115487 (1.9.2015, 12:48)
Mošt přeliju do hrnce a zahřeju na cca 80 stupňů. Horké liju do vypláchnutých PET lahví, ony se tím horkým moštěm smrsknou. Hned zavíčkuju a uložím do chladna.
Pokud vydrží - u nás málokdy - tak minimálně do jara příštího roku.
Letos máme hodně jablek, tak mě čeká minimálně 100 litrů.

ODPOVĚDĚT
Jana L. (Hanale) ID 249210, mimibazar.cz/hanale (1.9.2015, 13:04)
Dělám stejně, vydrží to. Mošt jsem lila i o něco studenější, tak 70 - 75%, vydržel taky. Flašku vždy přeliju, rychle zavíčkuju a dávám do studené vody ve vaně.

Ale je pravda, že jsou i odpůrci této metody, protože při lití horkého moštu, se nepochybně uvolní nějaké to svinstvo z petek do moštu (bisfenol?).

ODPOVĚDĚT