Domácí rohlíky
Kuchařinky, kde dělám chybu při pečení domácích rohlíků, že nejsou takové nadýchané jako v obchodě. Je to spíše težké, hutné pečivo. Vzít do ruky kupovaný a dom. rohlík je na váhu rozdíl.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Blanka M. (Nibell) ID 133775, mimibazar.cz/nibell (15.10.2015, 13:08)
Také se mi moc rohlíky nevedou,. Co jsem zjistila od holek s pekáren, tak speciálního přípravku ( hádám, že jsou to nějaké kypřidla) se dává do rohlíku minimum. Hlavní trik je prý v množství páry při pečení a čase, kdy se ta pára musí zase vypustit. Kamarádka mi říkala, že rohlíky jako z krámu si prý doma neupeču. Chleba ano, ten nepotřebuje tolik páry jako rohlíky. Ale s tou sodou to zkusím taky. (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva C. (e.-l.-i) ID 67109, mimibazar.cz/e-l-i (14.10.2015, 15:47)
(Y) (Y) děkuji za spoustu rad. Pro první otázky jak peču - v pekárně a podle nej receptu zde na MMB. Ale zkusím to nejprve s tou sodou. Do lednice a pomalé kynutí vyzkouším také (L). Tady je problém v tom, že sice rohlík je samá chemie, ale krmili nás tím celý život a chuťový buňky neoklamem. Takže doma slyším, že je nemám jak z obchodu.

ODPOVĚDĚT
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (14.10.2015, 14:58)
Asi vím, co máte na mysli, prostě nejsou jako z krámu... lehoučké, dlouho nadýchané.. Já zkusila plno receptů a nejvíce nám chutnal úplně obyčejný (pekl ho i Láďa Hruška) na ty sýrové bulky... Ty nám prostě chutnají nejvíc jako pečivo... http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi-strane/lada-hruska-vari-levne-a-chutne-syrove-bulky-jako-z-obchodu.html (ten sýr nemusíte dávat) (Y)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (14.10.2015, 14:57)
nechvávejte těsto kynout pomalu v lednici během prvního kynutí, dopřejte jim dostatečně dlouhý čas při druhém kynutí, pečte je v co nejvíce rozpálené troubě a sázejte na rozpálený plech a troubu zavlažujte.

ODPOVĚDĚT
Renata F. (Viko) ID 233071 (14.10.2015, 14:57)
Přidejte trochu sody jedle a uvidíte,že budou víc kynout a načechrané.Zrovna jsem dneska pekla prvně bezlepkové kaiserky a dala foto
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4749444

také jsem dala sodu přidávám jí vždycky už více měsíců a zdá se lepší,tak vyzkoušejte :-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (14.10.2015, 13:51)
Měly by být nadýchané, alespoň já je tak mám ale jako z obchodu nejsou. Jenže já tam dám pár věcí, vím co a v obchodě je rohlík plný chemie. Tuhle o tom psali na netu. Obsahuje prý až 30 surovin, včetně všech chemických látek. Takže zkuste znova, raději hutnější ale domácí. Možná jste měla příliš těžké těsto nebo nenakynulo, těžko říct. Nevím, jak pečete.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (14.10.2015, 13:43)
Těžko říct, kde děláte chybu když nevíme, jak to děláte. Peču rohlíky nebo housky často a občas se mi stane, že mají "zajímavý tvar", ale nikdy nejsou těžké a hutné. Těžké a hutné by mohly být, že nenakynou? *-)
Jinak za pár hodin už nejsou tak nadýchané a křupavé jako z obchodu - v tom obchodu to totiž mají nahnané chemií (i když ty jejich rohlíky jsou spíš vysušené).

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (14.10.2015, 17:12)
Jituš, a podle jakého receptu je děláte? (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (14.10.2015, 17:15)
Většinou tyhle od Kubíka
http://www.kukackova.eu/inpage/rohliky-od-p-martina-kubika/

ODPOVĚDĚT
Jitka M. (mikitka5) ID 160484 (14.10.2015, 19:27)
děkuju (F)

ODPOVĚDĚT