| Andrea M. (stepamata) ID 279182, mimibazar.cz/stepamata (16.12.2015, 20:16) |
1/4 litru vody, 125ml oleje, špetka soli, 150g polohrubé mouky, 3 větší vejce. Olej, vodu a špetku soli dám vařit, jak začne vřít, sundám hrnec z plotny, nasypu mouku a promíchám. Vrátím zpět na sporák a za stálého míchání nechám chvilku na sporáku. Jak hmota vychladne, zašlehám jedno vejce po druhém. Nastříkám na pečící papír, vždy dělám dvě kolečka na sebe, pak mezi nimi hezky prokrojíte. Dáváte do předehřáté trouby, dělám na 180*. Při pečení neotvírat, aby věnečky neklesly. Krém pak dělám-300ml mléka, 45g hrubé mouky, 230g cukr moučka a 230g másla, trochu rumu a vanilkový cukr. Mléko a mouku do hrnce, uvaříte kaši. Cukr a máslo smícháte, vychladlou kaši postupně zamícháte do másla. Přidám trochu rumu a vanilkový cukr. Ale na tohle množství krému dělám dvě dávky věnečků.
ODPOVĚDĚT |
| | Eva P. (skm) ID 63364, mimibazar.cz/skm (17.12.2015, 5:48) |
děkuji , kolik z této várky je prosím kousků? aA jak dlouho se pečou, když nesmím otvírat troubu, jak poznám, že už jsou?
ODPOVĚDĚT |
| | | Andrea M. (stepamata) ID 279182, mimibazar.cz/stepamata (17.12.2015, 20:36) |
Jé, tak to Vám přesně neřeknu. Dělám vždy dvojitou dávku, taky záleží, jakou trysku na ně vezmete-já dělám tak na průměr 4cm malé věnečky, jestli jich je kolem stovky Při pečení se vždy dívám přes sklo, jak naběhnou a pak je nechám zezlátnout, čas jsem nikdy neměřila. Pak jak vyběhnou nahoru, tak rychlovkou otevřu troubu a kontroluji barvu.
ODPOVĚDĚT |