Potvrzení od zaměstnavatele - výše sražených záloh
Na základě čeho se vypočítává skutečně sražená záloha na daň z příjmů ? - více viz. koment.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (26.1.2016, 22:19)
sražené zálohy jsou součet jednotlivých odvodů na daň z výplat.

jestli jsou na výplatnicích menší zálohy na daň při stejném daňovém základu, znamená to nové slevy. Máte nějaké výplatnice? Mrkla bych se na ně. Mail mám v podmínkách prodeje, kdybyste chtěla.

ODPOVĚDĚT
Daniela Š. (Daaja) ID 25585, mimibazar.cz/daaja (26.1.2016, 23:14)
Haničko děkuji moc za nabídku, já to zítra zkusím dohledat . ,-) Principiálně chápu, že že tam má zřejmě slevu na daň uplatňovanou asi každý měsíc a tím pádem má nižší sražené zálohy, takže mu nemají na daních co vracet, ale prostě mě to zarazilo, takový rozdíl oproti loňsku, ta každoroční vratka byla milá, co si budeme povídat :-$, přitom na účet mu chodí každý měsíc už dva roky v podstatě identická částka. (zurim)

ODPOVĚDĚT
Daniela Š. (Daaja) ID 25585, mimibazar.cz/daaja (26.1.2016, 22:06)
Manželovi, který má kromě HPP i příjem z vedlejší činnosti jako OSVČ už léta dělám daňové přiznání. Výše jeho příjmů se od loňska prakticky nezměnila, je tam rozdíl přesně 500 Kč v celkovém ročním příjmu. Máme 2 děti, slevu na ně uplatňuje manžel, já jsem léta zaměstnaná. Každý rok nám vznikl přeplatek min. 10 tisíc, letos mi však vychází poprvé naopak menší nedoplatek.
Jediný rozdíl v jeho Potvrzení o zdanitelných příjmech od zaměstnavatele vidím ve výši skutečně sražených záloh na daň z příjmu – letos to je o cca 17 tis. Kč nižší částka než loni, v podstatě o polovinu méně. Podle čeho se tato záloha stanovuje, jak je možné, že se tato částka oproti loňsku o tolik liší, na základě čeho se to vypočítává, když příjem je stále stejný?

ODPOVĚDĚT