meduńkový sirup
děláte některá meduńkový sirup - šťávu? koukám na recepty,někde se po vylouhování ještě vaří,aby se cukr rozpustil,někde se cuk rozmíchává bez vaření,jaká je prosím vaše zkušenost?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 5 komentářů
Denisa H. (denka) ID 487984 (13.3.2016, 10:49)
děkuju všem za rady,někde jsem loni udělala chybu,při zahřívání se mi pořád dělalo hodně pěny

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (13.3.2016, 9:15)
Já nechám 24 hodin louhovat bylinky v převařené vodě (někdy ji nalévám ještě teplou, ale ne vařící) a pak přecedím přes plenku a dosypu cukr a kyselinu citronovou. Míchám, nechám chvíli odpočinout, znovu míchám. Rozpustí se krásně. Pokud dělám jenom malou dávku, tak šťávu nechávám v lednici. Pokud dělám větší množství a chci ho na zimu, tak přidávám ještě konzervant. Několik let jsem se tomu bránila, ale sirup prostě kvasil, tak si říkám, že je lepší použít mizivé množství konzervantu, než kupovat chemické zgruntu *-)
Dělám šťávu ze všeho, co se mi naskytne. Máta, meduňka, kopřiva, rybíz, bezový květ i plody,

ODPOVĚDĚT
dana n. (danca60) ID 403468 (13.3.2016, 9:12)
Sirup se vařit nesmí, ale musíte ho zahřát, aby se cukr rozpustil. Pak naliju do lahví a nahoru dám projistotu lžičku př. slivovice jako konzervant a (Y)

ODPOVĚDĚT
Jana C. (cajac) ID 358924 (13.3.2016, 8:43)
Delam pouze za studena (F)

ODPOVĚDĚT
Petra M. (Petronila47) ID 361099 (12.3.2016, 23:54)
Já vařím po vyluhování,aby se rozpustil cukr,nesmí ale vřít.Pak naleju do flašek,zavřu a otočím dokud nevychladne.Dělám tak i rakytníkový sirup.Nic se mi nezkazilo (Y)

ODPOVĚDĚT