ENTONOX - ošetření zubních kazů
Čeká nás s dcerou (4) ošetření několika zubních kazů pod inhalací Entonoxu. Máte, prosím, někdo s tímto zkušenosti? Bojím se víc já, jak to dcera zvládne. Děkuji.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (10.4.2016, 23:58)
Tak to mě moc mrzí :-S Míša se teda nechala ošetřit, i když jsem měla opravdu co dělat, abych to psychicky zvládla :-S

ODPOVĚDĚT
Jana K. (jancula) ID 32177 (6.4.2016, 8:54)
Dobrý den, nemusíte se bát že by dítko něco s Entonoxem bolelo, mému synovi s tím tahali dráty z ruky, i pak mu trhali zub, strach je prostě psychická záležitost, dětí brečí že se bojí. (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JitkaVoš.) ID 414298, mimibazar.cz/jitkavos (6.4.2016, 11:35)
Dobrý den Jani, děkuji za uklidnění. Čeká nás to zítra a já už jsem teď s nervy na dranc. Budou jí vrtat víc než jeden kaz a příště asi i trhání. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana K. (jancula) ID 32177 (6.4.2016, 20:46)
Dobrý den, opravdu se nemáte čeho bát, jsem i zdravotník. Malou si vezmete na klín, ona se nadýchá...dítko je otupělé jde s ním pracovat. Synovi vrtali jen s injekcí a dal to dobře. Pak jsme šli na trhání, nadýchal se a bylo to za chviličku. Když mu tahali ty dráty tak ho to také nebolelo,ale spíš měl panický strach, protože to viděl. Držím pěsti (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JitkaVoš.) ID 414298, mimibazar.cz/jitkavos (10.4.2016, 22:38)
Dobrý večer Jani, níže popisuji jak jsme dopadli s tím naším vrtáním zoubků. Entonox zřejmě na nás účinkoval pouze v tom, že si dcera nic nepamatuje, jinak nás nijak neuklidnil. Malá křičela a po vrtání už nechtěla otevřít pusu. Myslela jsem, že bude úplně otupělá, ale ne. Odešli jsme s papíry na celkovou anestézii a čekáme na termín. Ve zprávě máme, že dítě křičelo a nespolupracovalo. Chci
zjistit, jestli neexistuje ještě jiný způsob než celková anestézie. Četla jsem něco o analgosedaci. Moc děkuji za podporu. Mějte se hezky. Jitka

ODPOVĚDĚT
Jana K. (jancula) ID 32177 (11.4.2016, 8:54)
Dobrý den, Jituš (F)
Tak to mě mrzí, že to dopadlo takto. Analgosedace ve vašem případě toho moc bohužel neřeší.Pokud dítě není schopno spolupracovat se zubařem, tak ta celková anestezie bude nutná. Analgosedace je že dají vypít dítěti takový sirup,ale zase to ho jen uklidní,dítě neusne. Pokud má dítě v sobě zakodovaný strach tak je to obtížné. Dneska už ty celkové anestezie jsou celkem šetřné, třeba můj syn jich má za sebou už 12 kvůli ortop. operacích. A u těhlech stomatolog. zákroků se dává slabší a netrvá dlouho, z psychického hlediska je to pro to stresované dítě lepší. (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JitkaVoš.) ID 414298, mimibazar.cz/jitkavos (11.4.2016, 12:08)
Dobrý den Jani,
tak ta analgosedace je asi použití toho prášku Dormicum. Dítě je potom takové vláčné, ale vnímá. Tak to by asi také nešlo. Já jsem ráda, že si z toho nic nepamatuje a říká, že příště půjdeme zase. Ale paní docentka v nemocnici HK nám jednoznačně napsala tu celkovou anestézii. Dcera už ji měla ve dvou letech, když ji operovali na plast. chirurgii ruku. Potom ji ještě měla při každém převazu. Tak snad to zvládneme. Jen si nedovedu představit až se probere a udělají ji všechno najednou ( 3x trhání a asi 3x vrtání), jak bude vypadat. (F)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (6.4.2016, 11:56)
Jinak teda malá zvládla vrtání i bez injekce a rajského plynu. (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JitkaVoš.) ID 414298, mimibazar.cz/jitkavos (6.4.2016, 15:00)
Ta moje by to taky třeba zvládla, ale naše praktická paní doktorka, když jsme šli na kontrolu ve třech letech a malá nechtěla hned otevřít pusu, tak ji nenapadlo nic jiného než jí zacpat nos, aby musela kvůli dýchání pusu otevřít. Tak začala brečet a tím byla pro paní doktorku neošetřitelná a že počkáme dalšího půl roku. Tím se udělalo více kazů a teď nás, i když malá už spolupracovala, hned odkázala do nemocnice na stomatologii.

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (6.4.2016, 15:04)
No ta je teda ale pitomá! (zip) :-S

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JitkaVoš.) ID 414298, mimibazar.cz/jitkavos (10.4.2016, 22:33)
Dobrý večer Olinko,
chcic jen napsat jak jsme dopadli. Takže nic moc. Entonox na nás zřejmě nepůsobil. Stěží nám opravili jeden zoubek. Když měla masku, tak skoro usínala, ale jakmile jsme jí ji sundali a paní docentka se pustila do práce, tak malá okamžitě začla křičet a pak už i nechtěla otevřít pusu. Mezi vrtáním a zablombováním jsme museli udělat pauzu. Bylo nám řečeno, že je hysterická a ať si ji jdeme na chodbu uklidnit. Takže na blombu zase nadýchala, ale stejně řvala a vše se dělo pod násilném držení rukou, nohou a hlavy s kovovým prstem v puse. Já myslela, že potom rajském plynu bude úplně mimo, tohle jsem nečekala. Ale je fakt, že si z toho nic nepamatuje. Naštěstí. Jen tu pauzu, kdy ví, že jí to bolelo. Ale podle paní docentky jí nic bolet nemohlo. Takže jsme odešli s papíry na celkovou anestézii a čekáme na termín, který bude někdy na podzim. Mějte se. Jitka

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (5.4.2016, 9:15)
Moje cácorka na tom byla asi před měsíce, ale jí trhali zuby. Je fakt, že hrozně křičela (na to se radši připravte), ale ze samotného trhání zubů si nic nepamatuje a to si myslím, že je důležitý. Za měsíc jdeme znovu. Spíš jí předem řekněte, že jí dají masku na obličej. My jsme se dívali zrovna na nějaký film, kde v nemocnici dávali někomu na obličej kyslík, tak věděla, že to samotné dýchání do masky vůbec nic není.

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JitkaVoš.) ID 414298, mimibazar.cz/jitkavos (5.4.2016, 13:22)
Olinko, já myslela, že bude tak omámená, že nebude ani brečet. Vaše cácorka křičela, protože jí to bolelo? No, já jsem z toho úplně na nervy. Masku už nám dali domů, když jsme tam byli na konzultaci. Tak to máme s ní trénovat. (F)

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (5.4.2016, 13:45)
Já netuším, jestli jí to bolelo, protože sice křičela, ale mluvila nesmysly, jak byla omámená. Ale bolet jí to nemohlo, protože dostala po omámení injekci. Já vám to napsala jen proto, abyste se nevyděsila, až by třeba začala taky křičet. Ale na stránkách naší kliniky jsou videa, kde ty děti křičí taky. Tak je to možná běžnější reakce dětí na to omámení. *-)

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JitkaVoš.) ID 414298, mimibazar.cz/jitkavos (6.4.2016, 11:37)
Olinko, čeká nás to zítra. Tak jsem zvědavá. Možná dřív zkolabuju já. Mám hrozný nervy.

ODPOVĚDĚT
Olga B. (Michellinka) ID 169408, mimibazar.cz/michellinka (6.4.2016, 11:55)
Držím palce. Radši si něco zobněte nebo si uvařte meduňkový čaj ,-) (F) Já byla taky na nervy, ale když se s malou bavíme o tom, že tam jdeme za měsíc znovu, tak ani neprotestuje.

ODPOVĚDĚT
Jana K. (jancula) ID 32177 (5.4.2016, 8:55)
zvládne to dobře, dají jí vydýchat rajský plyn a pak bude spolupracovat, uklidní jí to, nebojte

ODPOVĚDĚT