Ošetření zub. kazů dítěte v analgosedaci
Prosím, nemáte někdo zkušenost s ošetřením v řízené analgosedaci (uspání) anezteziologem? Dítě 4,5 let, kazy a trhání. Nechci CA v nemocnici. Nedoporučíte prosím, HK, Pce. Děkuji moc.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (16.5.2016, 23:50)
Mám zkušenost se sedací (podobný princip, ale není u toho nutný anesteziolog ani předoperační vyšetření). Naše lékařka má dvě varianty, cca půl hodiny před zákrokem podání tabletky - Midazolam, druhá varianta je tzv. rajský plyn, kdy dítě dostane masku a toto vdechuje (přímo na křesle). Dcerka absolvovala zákrok s tabletkou, už po pěti minutách byla "mimo", s lékařkou normálně spolupracovala, po vyspání (na druhý den) si nic ze zákroku nepamatovala. Stejně funguje ten rajský plyn - zkušenost zase u syna. Cena sedace - 500 Kč (Ostrava).

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (16.5.2016, 23:59)
Tady na těch stránkách to hezky popisují ten účinek http://senzadent.cz/nase-sluzby/sedace-detskych-pacientu
Zkuste zjistit, zda to někde v okolí nemáte, je to asi nejjednodušší varianta ošetření.

ODPOVĚDĚT
Andrea P. (AndreaP.) ID 162496 (17.5.2016, 0:02)
A ten rajský plyn, to je ... kopíruju .... Entonox je směs 50% kyslíku a 50% oxidu dusného nazývaný též jako ,,rajský plyn“. Inhaluje se po dobu 3-5 minut před výkonem. Jeho výhodou je neinvazivní neškodná sedace pacienta při jeho plném vědomí. Jedná se o mírnou analgosedaci, která spontálně odezní do 30minnut po podání. Analgetický účinek se podpoří ve většině případů klasickou injekční anestezií. Tlumí bolest, zbavuje strachu z ošetření, rychlý nástup i ústup účinku, schválen Státním ústavem pro kontrolu léčiv.

Osobní zkušenost, že ten plyn opravdu odeznívá rychleji než ta tabletka.

ODPOVĚDĚT