Autokemp Nýrsko
Holky znáte to tam někdo? Jedeme tam na prodloužený víkend, co je v okolí za zajímavosti, nějaké tipy na výlety nebo třeba restauraci?. Děkuji Vám Eva
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Hana K. (hanka.ny) ID 22652, mimibazar.cz/hanka1979 (1.8.2016, 8:51)
Jsem z Nýrska ,-), kemp je moc hezký, ale co se týče kultury v Nýrsku, tak tady toho až tak moc není. Vše, co píší paní pode mnou, tak je pravda. Já osobně bych vyrazila i směr Německo, máte to z Nýrska 18 km do Lamu, kde je hezké koupaliště. V Nýrsku se bohužel rekonstruuje. http://www.lamer-winkel.bayern/de/lamer-winkel/aktivurlaub/wasserspass/osserbad .
Pak je i pěkný výlet na Hohenbogen, to je od Nýrska asi 20 km. je tam bobová dráha a nějaké menší atrakce pro děti, lanovkou na vrchol a neb můžete jít pěšky, fakt krásný výhled na Šumavu http://www.hohenbogen.de/index.php?menuid=2 . Od Nýrska jsou pak 18 km Klatovy, hezké náměstí, Černá věž, katakomby. Nebo směr Domažlicko - 30 km Domažlice. 12.-14.8. tam jsou - Domažlické slavnosti. V okolí je toho dost, V Nýrsku moc ne :-$.

ODPOVĚDĚT
Eva C. (rečkov) ID 162468 (1.8.2016, 16:34)
Děkuji Hanko za informace, nejvíce mne překvapila ta o rekonstrukci koupaliště, na to jsem spoléhala, protože jedeme se psem a do aqvaparků nás nepustí. Neporadila by jste nějaké koupání v okolí kam by nas pustili i se psem? Jinak se tam k Vám moc těšíme, nejsme nároční dovolenkáři a na výlety nám stačí krásy tady u nás v republice a myslím, že i tam u Vás určitě bude něco k vidění, tím, že jste domácí, tak to vidíte jinýma očima. V sobotu se budeme přesouvat do Chodské lhoty, jedeme tam na evropskou výstavu chodských psů neb také jednoho máme doma a budeme ho vystavovat.
Mějte se hezky a užívejte si léta. Eva

ODPOVĚDĚT
Hana K. (hanka.ny) ID 22652, mimibazar.cz/hanka1979 (3.8.2016, 0:50)
Dobrý večer Evi,
tak zatím počasí moc koupání nepřeje, ale pokud by se vyčasilo, tak hodně se jezdí do pískovny u Klatov http://www.kdesekoupat.cz/piskovna-benovy-1696 . Pak je koupaliště v Dešenicích (asi 4 km od Nýrska) - je to malá vesnice, ale myslím, že tam to koupaliště funguje. Dívala jsem se na jejich stránky a mají tam pěkné odkazy na výlety, vše je v okolí Nýrska http://www.sumavanet.cz/desenice/okoli.asp . Ano, já to vidím určitě hodně kriticky, že tu nic není ,-). Ale mám pocit, že se tu podnikání moc nedaří. Vietnamských večerek tu máme plno, ale kam se jít dobře najíst, to už je pak horší. Určitě něco vyberete. Tak ať se Vám tu aspoň trochu líbí a hlavně aby jste měli i pěkné počasí! No a pak ať se váš pejsek blýskne na výstavě a domů si odveze nějaké ocenění (Y). Mějte se moc hezky.......

ODPOVĚDĚT
Martina K. (Martitina) ID 210948, mimibazar.cz/martitina (31.7.2016, 22:42)
Nýrsko je díra, není tam nic. Ideálnií snad jen jako výchozí bod na výlety. A výlety do okolí bych směřovala směrem na Šumavu. Z Hamrů výstup na Ostrý, jezera Černé a Čertovo ze Špičáckého sedla, lanovkou nahoru na Špičák a pak dolů pěšky, cestou se plní úkoly, docela zábava pro děti. Nebo přejet do Bavor, příjemné koupání v Lamu a Kotztingu, moc pěkná ZOO Bavorského lesa v Lohbergu /doporučuji!/. V Německu je spousta zajímavostí pro turisty.

Můj názor - Pajrek je naprosto nezajímavá zřícenina /pár rozvalin v celkem nepěkném lese/ a ani cesta k němu není pěkná, takových zřícenin jsou stovky a restaurace Zemanka je pro mě z nepochopitelných důvodů přeceňovaná restaurace, sice příjemná obsluha a můžete skládat hlavolamy, ale jídlo je naprosto průměrné. Mám osobní zkušenost a nedoporučuji, vyhozené peníze. Oproti tomu celkem slušně vaří přímo v kempu, slušné jídlo za slušné prachy.

ODPOVĚDĚT
Ivana K. (drulsa) ID 115565, mimibazar.cz/drulsa (31.7.2016, 17:47)
Tak v okolí Nýrska je toho k vidění poměrně dost, záleží na tom, jak jste zaměření.... Každopádně Klatovy - Černá věž, katakomby,zámek Klenová, dále pak přímo u Nýrska zřícenina Pajrek - krásná mini pěší tůra s výhledem na Nýrskou přehradu, pak třeba výlet na Šumavu - Černé a Čertovo jezero, pokud jste akční, pak přímo v Železné Rudě nad nádražím je lanové centrum. Co se týče hospůdek něbo restaurací, doporučuju navštívit hospůdku Zemanka v Dešenicích, kde když si objednáte jídlo, tak na zkrácení dlouhé chvíle dostane každý u stolu nějaký hlavolam a musí ho složit.. (Y) (Y) :-) :-) :-), navíc hospůdka Zemanka je na samotě a v hezkém prostředí.. :-$ :-$

ODPOVĚDĚT