DENISA C. (denca069) ID 479426 (3.8.2016, 13:07) |
delala jsem stavu v kvetu ,paradoxne mi prijde vyraznejsi i kdyz to ma byt naopak ,pry ma v kvetu min latek lecivych ,
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana G. (zigi) ID 20599, mimibazar.cz/zigi (3.8.2016, 13:11) |
prosím , jak z meduňky děláte šťávu ? Děkuji.
ODPOVĚDĚT |
| | DENISA C. (denca069) ID 479426 (4.8.2016, 9:19) |
.1Na přípravu sirupu je třeba: asi dvacet delších stonků meduňky 1 kg krystalového cukru 1 sáček (20g) kyseliny citrónové 1,7 převařené vody Ze stonků meduňky jsem otrhala lístky a namočila je do již zchladlé převařené vody. Stejné množství sirupu lze vyrobit i z menšího množství meduňky, ale když nějaký ten lísteček přihodíte, barva i chuť sirupu budou intenzivnější. Listy necháme pokud možno na chladném místě louhovat 24 - 48 hodinDalší den listy odstraníme z jejich vodní lázně a tekutinu přelijeme, nejlépe přes plátno, do hrnce. Na sporáku pak zahříváme mírným plamenem. Přidáme cukr, kyselinu citrónovou a důkladně mícháme. Až se cukr rozpustí, necháme asi tři minuty přejít varem a je hotovo. Mírně zchladlý sirup plníme do vařící vodou vylitých a vysušených lahví. nejcasteji takhle ale uz jsem delala kdyz jsem nemnela cas ,ze jsem cele bylinky dala do vody pu
ODPOVĚDĚT |
| | | | Zuzana G. (zigi) ID 20599, mimibazar.cz/zigi (4.8.2016, 15:22) |
Mockrát děkuji za ochotu , vyzkouším
ODPOVĚDĚT |