Kdyz zbyde bramborova kase...
Co s ni pak udelate, krom vyhozeni? Dekuji za recepty.
Miroslava F. (mirandamiranda) ID 77590 (26.9.2016, 19:40) | Do zbylé bramborové kaše přidám vajíčko, polohrubou nebo hrubou mouku, sůl, popř. ještě i trochu mléka na rozředění a zamíchám na těsto, které jde dobře rozetřít stěrkou na pěkně sádlem vymazaný plech. Vrstva těsta musí být ale opravdu tenká jako placka. Pak vezmu několik jablek, každé rozpůlím, vykrojím jaderník a odkrajuji tenké plátky. Skládám je na těsto v řadách. Peču v troubě na 180°C, dokud okraje těsta neztmavnou. Někdy to trvá poměrně dlouho, pokud je těsto řidší. Výsledkem je placka se zapečenými tenoučkými plátečky jablek, krájím ji na pruhy a jím jen tak nebo stáčím do palačinek. Okraje jsou křupavé, tenká placka mírně vláčná a upečená jablka chutnají jako sušená.
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (25.9.2016, 18:23) | Když jí zbyde dost, tak dělám nákyp s mletým masem a červeným zelím a když jí je málo, tak přidám nadrobno různou další zeleninu (mrkev, brokolice, celer, kukuřice, pórek...), spojím vajíčkem a smažím ze směsi zeleninové placičky...
ODPOVĚDĚT |
|
milka d. (milka1m1) ID 489624 (25.9.2016, 9:19) | Ja delam bramborove knedliky nebo placky
ODPOVĚDĚT |
|
|
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (24.9.2016, 20:48) | Kolegyně z ní dělá krokety. Do kaše dá dětskou krupičku a vajíčko, ukoulí krokety a smaží. Ale šlejšky, které píše paní dole, na ty jsem dostala chuť.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kamila Z. (usmev) ID 17790 (24.9.2016, 20:06) | Placičky, krémovou polévku se zeleninou , knedlíky, pusinky pečené v troubě
ODPOVĚDĚT |
|
Eva T. (tafíci) ID 120581 (24.9.2016, 20:03) | Kamarádka dává do zdobícího sáčku, nastříká na pečící papír, posype solí a bylinkami a upeče. Děti se jí o to perou a pusinky zmizí hned.
ODPOVĚDĚT |
|
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (24.9.2016, 19:33) | Dá se i zapéct a kupodivu to není vůbec špatný.
ODPOVĚDĚT |
|
| Ilona Č. (asadka) ID 86656 (24.9.2016, 19:20) | Když mi zůstane, tak dělám bramborové těsto (plněné knedle- na sladko či slano, klasické bram. knedlíky, šišky s mákem, placky - doplňuji sýrem, cibulovou natí atd., prostě co dům dá ...lze i krokety, ale to dělám jen když vysloveně děti žadoní - smažené dělám minimálně...). Těsto z bram. kaše je takové nadýchanější,ale podle mě lepší jak jenom z brambor. Kaši používám zásadně vychlazenou z ledničky ( je tužší) a chce to rychleji zpracovat, na teple hotové brambor. těsto umí rychleji řídnout....
ODPOVĚDĚT |
|
| Šárka P. (Ssara) ID 203308, mimibazar.cz/ssara (24.9.2016, 19:00) | muzete osmahnout (opetct) kousek ryby, pridat treba trosku bylinek, ale nemusi byt a uplacnout male bochanky, obalit ve strouhance a opect (v troube ci na oleji na panvi) Podavam se zeleninou
ODPOVĚDĚT |
|
| Markéta H. (MarketaH) ID 3728, mimibazar.cz/marketahuskova (24.9.2016, 18:49) | Zrovna dneska jsem to četla v Apetitu * prohřát na másle s opečeným pórkem, cibulí nebo jarní cibulkou, česnekem a slaninou * s opečenou cibulí a kysaným zelím * promíchat kaši se slaninou, chorizem nebo šunkou a se sýrem, baby špenátem nebo hráškem a 1 vejcem a opéct placičky * osolit ji, opepřit, udělat šišky, obalit ve strouhance a usmažit krokety * prošlehat s olivovým olejem, česnekem a citronovou šťávou na variantu řeckého dipu skordalia * zahustit s ní polévku
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Andrea A. (Adolfín) ID 170834, mimibazar.cz/adolfin (24.9.2016, 18:44) | kamaradka dela bramborove slisky,pak muzete zamrazit
ODPOVĚDĚT |
| Eva T. (tafíci) ID 120581 (24.9.2016, 19:42) |
Já netuším, co jsou to slisky a jak se dělají.
ODPOVĚDĚT |
| | | Andrea A. (Adolfín) ID 170834, mimibazar.cz/adolfin (24.9.2016, 21:33) |
bramborové šlíšky se zelím a uzeným masem,nebo šlíšky s mákem. přidáte vejce,hrubou mouku nebo hrubou krupici,vyhněct těsto do tuha a dělám dlouhé válečky,které nasekám na stejné válečky a uvařím. kdyžtak dejte do vyhledávače bramborové šišky s mákem ať víte jak to vypadá
ODPOVĚDĚT |
| | | Eva T. (tafíci) ID 120581 (24.9.2016, 21:39) |
Už vím, ty jsem občas dělala s opraženou strouhankou.
ODPOVĚDĚT |
|