Matka pečující o 2 děti do 15 let......?
Prosím o zkušenosti maminek..... zajímalo by mne jak je to s brigádou, s prací na dohodu o pracovním poměru nebo činnosti.....mohu si přivydělat do jakého výdělku a jak je to se sociálním pojištěním ?????
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 1 komentář
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (3.10.2016, 11:26)
musíte dodržet péči, tzn. OSOBNĚ se o děti starat s tou výjimkou, co jsou ve školce/škole. Nemůžete tedy na osmihodinovku do fabriky, máte-li školkové dítě, protože to byste se o něj nemohla starat podle požadavků.

To je jediné kritérium. Na výdělku nezáleží, výdělek vám nemůže porušit podmínky péče. Když budete podnikat z domova a vyděláte milión, pořád to můžete kombinovat s péči (ale nejspíš to nebudete v takové situaci potřebovat :o))

Sociální - do 4 let věku dítěte automaticky. Potom buď není (a můžete platit dobrovolně), anebo máte takový přivýdělek, ze které ho odvádíte, např. částečný úvazek nebo dpč na 2500 hrubého či více.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (3.10.2016, 11:26)
U zdr. (při splnění péče) je to takto - nemáte-li žádný přivýdělek, platí stát. Máte-li přivýdělek, ze kterého není odvod pojistného, platí stát. Máte-li přivýdělek s odvodem pojistného (např. podnikání, pracovní poměr s libovolným výdělkem, dpč od 2500), odvádíte na zdr. 4,5 % z hrubé mzdy (resp. 13,5 % z poloviny zisku u osvč), přičemž normální zaměstnanec/podnikatel bez péče by odváděl ještě případný doplatek do minimální částky povinné pro zaměstnance/podnikatele. Takže při nízkém výdělku vám péče ušetří ty doplatky a to může být klidně pár stovek i hodně stovek.

ODPOVĚDĚT