Podlaha - Hluk - Byt panelák
Prosim o radu jakou podlahu do panelakového bytu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Iveta N. (Ivetane) ID 338923, mimibazar.cz/ivetane (29.10.2016, 17:18)
Plovoučka hrůza, jak píší maminky pode mnou. V chodbě a v kuchyni máme korek a jsem s ním spokojená. Je teplý a nehlučný - máme ten lepený. Mamka má na zámečky a místy křupe jako plovoučka. V pokojíčku máme lino s vyšší izolační pěnou vespod a je super.

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (goldenka) ID 367158 (29.10.2016, 15:13)
Opravdu, hlavně ne plovoučku. Dali jsme si ji do ložnice, po pár letech jsme tam udělali dětský pokojík a do měsíce jsme vše vystěhovali a položili tam jednobarevný koberec. Na plovoučce bylo slyšet každý klepnutí. Nedej bůh, když si hráli s legem 8o| To byl rachot. Za mě koberec. Sice se od něj upustilo a jsou moderní jiný podlahy, ale myslím si, že jednou se k němu všichni rádi vrátí. Na chůzi je nejpříjemnější, nejtišší, nejteplejší. Jediná nevýhoda je, že se ušpiní, ale dneska vysavač na vodu stojí 4000 a není problém koberec jednou za půl roku vysát vodou. Zrovna včera jsme to v pokojíku dělali a je jako nový. My máme jinak lino-taky to je hlučný, ikdyž to bylo lino kvalitní, pak máme OSB desky, taky na prd. Až to jednou budeme měnit, jdu do koberce. Dneska dělají i pěkný.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (29.10.2016, 12:17)
jenom ne plovoučku, to je děs pro toho kdo pod vámi bydlí, odhlučnovací desky a PVC nebo korek, jen ne tu plovku nebo i kachle ne, nad námi bydlela paní s klukem a to bylo vážně na zabití, dupot celý den, mlácení hračkama o zem(měli plovku všude) a odrážedlo to byla třešinka na dortu, no a jak někdo píše o chronických stěžovatelích tak těm bych toto přála ať si to užijí, chtěla bych jejich vstříctnost vidět po měsíci

ODPOVĚDĚT
GABRIELA L. (barbinka3) ID 123052 (29.10.2016, 11:01)
Prosím poraďte mi maminky jakou podlahu do panelakového bytu.Dělám menší rekonstrukci bytu kde bydlím s dětmi a chtěla bych si nechat udělat i nové podlahy.Ale takové aby nebylo slyšet dupání a jiný hluk.Soused si na nás pod namá stěžuje. Děti budou mít koberce v pokoji,ale do obývaku,kuchyně a předsíně bych ráda nějakou podlahu. I pokud možno proti kročejovému hluku.Podlaha,PVC,dlažba? Cokoli co pomůže ,aby si na nás soused nestežoval?Děkuji za rady.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (29.10.2016, 11:12)
V paneláku to není ani tak o samotné podlaze jako spíš o izolacích - na netu je kolem tohoto problému psáno hodně (třeba tady http://www.peknebydleni.cz/renovujeme-podlahu-v-panelaku/ ) a nejvíc by vám poradila specializovaná firma - pokud si to budete dělat nějakou svépomocí, je téměř jisté, že se hluk ještě zhorší. Jinak samozřejmě podlahy bez koberců jsou obecně víc hlučné a dlažba zvuk odráží opravdu dost. Sousedka si dala dlažbu do kuchyně a předsíně a na chodbě bylo slyšet každé jejich slovo. Pak na to znovu hodila koberec.
V paneláku asi není možné dosáhnout toho, aby se z bytu nenesl žádný zvuk a pokud je soused chronický stěžovatel, tak asi taky nepomůže nic.

ODPOVĚDĚT
GABRIELA L. (barbinka3) ID 123052 (29.10.2016, 11:38)
Děkuji, pročtu si diskuzi.A na netu jsem uz koukala po nějakých " odhlučnovacích" polystyrenových i jiných deskách. Zkušenosti s něma nikdo z okolí nemá tak by mě spíš zajímalo které a pod co to nejlépe dát.Chtěla bych hluk aspoň co nejvíc zmírnit.

ODPOVĚDĚT