Alopecia Aretea u dětí
Synovi 7 let vypadly nahle vlasy, zatim jedno misto asi 5 cm velké. U kozni nam rekli alopecia aretea. Mate nekdo zkušenosti? Jde to vyléčit? dekuji za rady
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Barbora V. (barme) ID 55783, mimibazar.cz/barme (7.11.2016, 21:38)
Měla jsem na 2. stupni ZŠ, kdy mi vážně onemocněla maminka a pomalu umírala. Bylo to způsobeno stresem ... ze situace, která nastala a mé tělo se s tímto faktem vyrovnávalo takto. Na kožním stejná diagnóza, jak zmiňujete.
Vlasy vypadávaly po kolečkách, postupně se úplně vyměnily na celé hlavě. Měla jsem to štěstí, že ložisko vypadalo a následně rostly nové vlasy. Za rok jsem byla z dlouhovlasé světlovlásky, tmavovláska s daleko kvalitnějšími a pevnějšími vlasy.
Asi jsem měla štěstí v neštěstí - užívala jsem Panthenol v tabletkách a nějaké kapky od kožního lékaře lokálně v místě ložiska.
Přeji hodně štěstí v léčbě.

ODPOVĚDĚT
Michaela W. (michaelka2) ID 289123 (7.11.2016, 12:24)
Trpím jí od 3 let. Poprvé vypadaly všechny vlasy, dorostly až po třech letech, nevím jestli samy nebo díky ostřikům kelenem. Od té doby padají jako reakce na stres. Vypadá kolečko, které časem samo zaroste. Zhruba před 16-ti lety mi vypadala polovina vlasů na hlavě, pomohl mi homeopat dr. Rychlovský z Prahy.

ODPOVĚDĚT
Mgr. Lenka K. (gohii) ID 296414 (6.11.2016, 15:55)
Měla jsem ji já sama - dvě kola na hlavě. Autoimunitní onemocnění - absolvovala jsem všechna možná vyšetření - štítná žláza, oční, zubní, alergologie, gyn.......trpím úzkostnými stavy,v té době jsem měla i hodně stresové období, tak psychoterapie. Tvrdili mi, že to může být reakce i na událost klidně půl roku zpět.....Získala jsem kontakt do Vlasového centra do FN Královské Vinohrady - tam mi pomohli..... respektive jejich přípravek účinkoval. U nás si nevěděli rady.......

ODPOVĚDĚT
Pavlína O. (nicci) ID 117660 (6.11.2016, 12:44)
kamarádka má oplešatělý dítko,mohla za to alergie na lepek... :-( :-( :-(

ODPOVĚDĚT
Petra K. (orchidej300) ID 237093 (6.11.2016, 11:56)
V klasické medicíně vám řeknou,že je to neřešitelný problém,že je to autoimunitní onemocnění.Ale .....najdite si nějakého výborného homeopata a uvidíte,že stím něco půjde udělat.U nás v Kroměříži je tím výborným ba vynikajícím homeopatem pan doktor Kreml. A ten řekl mojí kamarádce,že stím půjde pracovat.Že budou muset napřed zapracovat na autoimunitním onemocnění těla,kdy vlastní tělo začne produkovat protilátky proti sobě samému a ta alopecie je pak důsledkem.
Mě konkrétně zase hodně zlepšil stav štítné žlázy a pracujeme dále a véřím,že mi ji vyléčí zcela.Je to taktéž problém autoimunitního onemocnění.A pro klasického endokrinologa neřešitelný problém))))
Homeopatika řeší problém na samotném základu problému . (F)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (orchidej300) ID 237093 (6.11.2016, 12:02)
Ježíš,tet koukám,že jste z Přerova! Tak do Kroměříže to máte kousek :-)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.11.2016, 11:14)
Byli jste na imunoglogii a alergologii? Alopecia areta je autoimuntiní problém a ten bývá spojený s dalšími jevy.

Bojím se, že to bude chtít více vyšetření.

Pokud je jedním z faktorů, ovlivňujících zdraví vašeho syna i přílišný stres/úzkosti a podobné problémy, tak je na místě psychoterapie, ideálně rodinná - u předpubertálních dětí to bývá daleko efektivnější způsob, jak změnit situaci k lepšímu, než individuální péče. Adresář zde. http://www.soft-zs.cz/akreditace/terapeuti

ODPOVĚDĚT