Dotaz pro pečující osoby - návštěva WC
Zdravím ještě jednou, jsem pečující osoba a rádi se synem (autista) cestujeme. Pokud je tady někdo podobný - jak maminky řešíte, kdy musí syn jít na večejné WC a "obsluha" nechce pustit syna-kluka na dámský a mě-ženskou na pánské wc. Díky za radu,
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Monika K. (minak) ID 13382, mimibazar.cz/minak (17.11.2016, 21:46)
Jako marně přemýšlím, co se třeba na dámským záchodě děje tak zásadního, že byste tam nemohla vzít syna anebo muž doprovodit dceru. Pobíhají tam ty ženský nahý nebo já nechápu kde je ten problém? Jaký má ta babka na wc argumenty?

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (18.11.2016, 9:43)
Přesně i to mě napadlo, fakt nechápu některé ty babky, co to řeší, neřeknu, kdyby paní doprovázela syna na pánský záchod, tak tam chlapy běžně postávají u pisoáru, ale na dámských kabinek si každá ženská zaleze, zavře a krom toho, že si umyje ruce, tak se u zrcadla maximálně domaluje a učeše, nic u čeho by vadil 9 letý kluk :-)
Já bych se nedala...neřešte to a normálně na WC svého syna berte, má nějakou diagnozu, tak snad se nemusíte nikomu zpovídat. (F)

ODPOVĚDĚT
Monika K. (minak) ID 13382, mimibazar.cz/minak (18.11.2016, 11:54)
No tak já jsem brala syna když byl malej na dámskej záchod i bez diagnozy. Na pánskej bych s ním nešla ani náhodou, ale na dámskej do kabinky mi přijde naprosto normální, nenormální mi přijdou ty, co to řeší *-).

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (18.11.2016, 22:25)
Asi jste mě nepochopila....myslela jsem to právě stejně jako Vy ,-)
Jinak s tou diagnozou jsem argumentovala na to, že paní psala níže, že jejímu synovi je 9 let, ale vypadá na 13 let a některé maminy tu psaly, aby řekla, že je malý autista...tak jsem napsala, že má diagnozu a nemusí se nikomu přeci zpovídat...jinak mně kluci s maminkami na dámských WC nijak nepohoršují, zavřu se v kabince...takže se fakt divím, že to vůbec někdo řeší. (F)

ODPOVĚDĚT
Monika K. (minak) ID 13382, mimibazar.cz/minak (19.11.2016, 9:25)
Já jsem vás pochopila ,-), nemyslela jsem, že to řešíte vy ,-). Já bych asi po babce chtěla, ať mi ukáže, kde je to psáno oficiálně, nějaký paragraf, že nemůžu vzít dítě opačného pohlaví na wc. Ničeho takovýho jsem si tam nikdy nevšimla.

ODPOVĚDĚT
Dana V. (dája a kája) ID 67117, mimibazar.cz/dajaakaja (21.11.2016, 8:33)
Přesně (F) Já tomu prostě také nerozumím...a babka na WC, co by to řešila nebo nějaké jiné, kterým to vadí, tak ty by u mě neuspěly...každý ať si hledí svého. (F) ,-) (hello)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Eva N. (evánek1) ID 86572 (upraveno 17.11.2016, 21:04)
Syn bude mít 11 let a ještě se mi nikdy a nikde nestalo, že by nemohl jít se mnou na dámské WC. Neptám se, vejdeme a jdeme dál. Pokud obsluha "divně kouká", tak pouze oznámím, že je autista a že potřebuje doprovod, zaplatíme a pokračujeme dál. Fakt se mi nikdy nestalo, že by mi někdo něco říkal, nebo že by ho tam nechtěli vpustit. Ba naopak, ještě se na mě usmějí....snad víte jak to myslím....nemohu nalézt to správné slovíčko, ale je to takový ten hezký úsměv.
Být Vámi, tak s nikým nediskutuji...pouze bych na jejich dotaz, proč tam s ním jdu oznámila, že je autista a pokračovala bych dál. Co by vám tak oni mohli udělat....bránit vám ve vstupu vlastním tělem? To asi ne...ne? Prostě bych bez okolků zaplatila a vešla.
Ale chápu, že to není lehké a že mě se to radí, když jsem se s takovou situací nikdy nesetkala.
Na pánský mě s ním nikdy jít nenapadlo a ani bych nešla.
Mějte se hezky (F)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (evánek1) ID 86572 (17.11.2016, 21:00)
Nevešlo se dopisuji:

Ještě mě napadla jedna věc, co bych ve vašem případě udělala ......v nejkrajnějším případě bych vytáhla průkazku ZTP/P. Já toho moc nevyužívám, ale když není zbytí, tak proč ne. Používám na úřadě, poště, u lékaře. Prostě všude tam, kde je velká fronta a vím, že by bylo zle, kdybych tam s ním poctivě tu frontu stála. Ale vždy než ji využiji, tak se jakoby obrátím na tu frontu s průkazkou v ruce řeknu, že se omlouvám, ale že je bohužel musím předběhnout, protože syn tam nevydrží čekat. Asi v duchu nadávají, ale až na jeden jediný případ mi nahlas nikdo nic neřekl.

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (17.11.2016, 21:27)
Tak to budte ráda.
Nevím jak by to dopadlo kdyby to byla holka a šel s ní váš manžel na dámské by ho nepustili a pánské s dcerou také asi ne.
Ale třeba se mýlím a dopadlo by to dobře tak píšete ukázat že má ZTP\P. (flower)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (evánek1) ID 86572 (18.11.2016, 0:37)
Dokončuji:
... Kdežto pro nás ( ženský), tak aby jsme nemusely ukazovat světu celou svoji dupku při čurání je možnost jen jedna.
Tak nevím, proč mám být ráda.....jak v úvodu píšete.
Podle mého, když se chce....tak se cesta vždy najde.

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (18.11.2016, 22:52)
Chlap je v tom jiný než by se hádat ustoupí at je to kdekoliv
já se zase nenechám a jdu za svým co si umanu tak že i nemožné.
A to jsme oba ve znam.Berana vlastně i dcera ale já su ten tvrdý Beran já se nedám tak že by u mě WC baba nepochodila kdyby se mi to stalo.
Záleží i na lidech co si nechají líbit a co né a o tom to je (hadka) (F) (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (evánek1) ID 86572 (18.11.2016, 0:36)
A proč by nepustili? No světe div se........když byla nejstarší dcera malá, tak ji mužský na dámském WC také pomáhal. Musel. Nebyla jiná možnost. Jezdili po výletech a já ležela v nemocnici. Takže nikdo jiný ji na WC nemohl doprovodit. A když potřebovala, tak to prostě řešil. Uznávám, že to asi nebylo zas až tak časté a neříkal, že se tam cítil nejlépe, ale když nebylo vyhnutí, tak by ji prý přeci nenechal počurat. Ale on je taková "držka" a že prý to tam ženským "okecal". A podle něj to byly občas i humorné situace.
Jak píšete na pánské by ji prý nevzal, vzhledem k tomu, že pisoáry jsou leckde těsně vedle normálních toalet, tak naznal, že varianta brát ji na dámské WC mu přišla pro ni lepší.
Jo a ještě říkal, že oni (chlapi) to mají 100x lepší.......to je myslím bez debat.....a že nám toto vůbec, ale vůbec nezávidí. Pro ně ta možnost, kde se vyčurat je daleko větší. Kdežto

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (18.11.2016, 17:57)
No vždyť říkám budte ráda.
Chlap se ne jednou setkal s WC-babou že chodí a může si dojít sama.
Kdo to nepoznal nepochopí asi tak a to měla dcera 5 a půl roku pohádal se s ní
a nakonec poprosil mladou paní jestli by nepomohla jí doprovodit na žen. WC že tam nesmí a ona se bojí
a tu babu-krávu to nezajímalo že nemá proč se bát.
No na světě se dají potkat různé lidí asi babka neměla nikdy děti.
Ale potkalo ho to ještě jednou ale to neměl náladu se hádat tak s ní šel ke stromu do trávy ,-) a byl klid :-).

ODPOVĚDĚT
Eva N. (evánek1) ID 86572 (18.11.2016, 22:22)
A tak, když myslíte (kocka) .......tak Vás při tom nechám .......a jsem tedy ráda.
Oba dva totiž nemáme (pokud to tedy situace vyžaduje) problém být asertivní. Tak proto se asi nedostáváme do situací které tu popisujete.
Hezký víkend přeji.

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (17.11.2016, 20:28)
Pokud by nebylo WC pro invalidy, tak bych šla normálně se synem na dámy, na pány asi nikdy.... No a pokud by mě zastavila WC babka, nenechala bych se. Asi bych požadovala, aby mi předložila oficiální řád zřizovatele, že je zakázaný doprovod pro osoby - děti, nemocné či postižené, anebo starší osoby. (F) V případě, že by stále byl problém s mojí asistencí, tak bych jí asi "přitlačila ke zdi" - zda kromě úklidu nemá i povinnost pomáhat klientům a ať tedy asistuje ona, jakožto "specialista WC" mému synovi, který toto sám nezvládne... :-D

ODPOVĚDĚT
Vladimíra S. (Wladana) ID 87385, mimibazar.cz/wladana (17.11.2016, 19:43)
Možná se tento dotaz bude někomu zdát jako malichernost, ale v té chvíli většinou na dohadování s obsluhou není čas. I proto přednostně vyhledáváme fastfoody, kde nikomu nic nemusím vysvětlovat. Stejně nakonec jde syn na dámský - prostě se sám neobslouží. Už mě to štve se hádat s wc-babkama. Jestli to řešíte ostatní maminky se svými "věčnými" velkými dětmi. Doplním - syn má 9 let, ale vypadá aspoň na 13 let.

ODPOVĚDĚT
Vladimíra S. (Wladana) ID 87385, mimibazar.cz/wladana (17.11.2016, 20:14)
Moc moc se omlouvám, ale asi jsem omylem smazala už jeden došlý příspěvek, kde se paní ptala na synův věk...

ODPOVĚDĚT
Renáta K. (Kudrnka) ID 440249 (17.11.2016, 20:34)
To jsem byla já nic se neděje já to smazla nebot jsem si nevšimla že syn je autista.
To je těžké to těm babkám na WC nelze vysvětlit stojí si za svým.
Mám zdravou dceru a můj měl problémy když jsem tam nebyla já
tak dcera nesměla s ním na mužský WC a on s ní na ženský :^) a to měla 5 a půl roku.
Nakonec to vyřešili že poprosil paní co šla na WC at na ní dohlídne že se bojí a WC babka jen :-o ,-). (hello)

ODPOVĚDĚT
Ilona Č. (asadka) ID 86656 (17.11.2016, 20:41)
Fakt? Tak já jsem takto tahala syna ssebou ještě okolo 8 let. Některé babce se to nelíbilo, ale rázně jsem řekla, že syna samotného na pánský nepustím. Kdyby ho tam začal někdo obtěžovat, tak co bych si na bábě potom vzala.... +o(

ODPOVĚDĚT