Hovezi vyvar
jak varit,aby se vzdy povedl?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Stanislava E. (isi30) ID 241683 (26.12.2016, 19:30)
Já ani nemusím mít kosti, stačí maso. Dám do studené vody, k tomu kousek mrkve, petržele, malé rajče, kousek mrkve, neloupanou cibuli, stroužek česneku, nové koření, bobkový list, sůl a celý pepř. Na malém stupni vařím 4 hodiny. Snažím se, aby polévka bublala jen z jenoho místa. Ze začátku sbírám nečistoty. Po uvaření cedím. Uvařenou mrkev a petžel rozmačkám na padrť a házím zpět do polévky. Cibuli, česnek, rajče a papriku vyhazuji. Do hotové polévky nastrouhám zeleninu, dám vlasové nudle, případně knedlíčky. Osvědčilo se mi k hovězímu přidat malý kousíček kuřecího. Třeba jen jedno křídlo.

ODPOVĚDĚT
Martina T. (martinato) ID 172267, mimibazar.cz/martinato (23.12.2016, 21:20)
Nejlepší je z pomalého hrnce!

ODPOVĚDĚT
Hana H. (retrohana) ID 497386 (23.12.2016, 15:27)
Já nejsem tedy žádná kuchařka, ale přidám taky za mě jeden postřeh - maso a kosti nesmí být z mrazáku, pak je vývar kalný, tedy alespoň já to tak mívám (F)

ODPOVĚDĚT
Danuše K. (dakram1) ID 267596 (23.12.2016, 14:03)
Velmi důležité je vařit polévku na co nejmírnějším plameni... [A]

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (23.12.2016, 1:17)
Zkaramelizovat co jde - zeleninu, kosti, maso.
1 díl hmoty, na 1,5 dílu vody, jemnější zeleninu a bylinky přidat až v posledních desítkách minut, nevařit, táhnout okolo 80-90°. A důežité není maso, ale kosti a pojivové tkáně. Pro bohatší vyvaření přidat něco kyselého - naváže se to na vápník z těch kostí, takže při dlouhém tažení kyselá chuť zmizí.

Cedit přes plátno kvůli nečistotám, případně vyčeřit bílkem.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (23.12.2016, 0:51)
Co člověk to jiná chuť, proto těžko hledat nejlepší vývar. Vařím ze studené vody , hovězí žebro, neloupanou jen omytou cibuli, mrkev, petržel, celer, papriku, pórek, sůl, pepř, nové koření, vařím do změknutí masa. Pak zcedím a nakrájím zeleninu a maso. Před koncem varu přidám libeček a zelenou petržel.

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (23.12.2016, 0:39)
K tomu co jiz bylo napsano jeste dodam,ze super kosti k pridani k masu jsou morkove a z toho morku se daji udelat morkove knedlicky.Jsou vyborne.

ODPOVĚDĚT
Václava J. (vendaron) ID 57347 (22.12.2016, 23:13)
Dělám přeeeesně ale přesně tak, jako evicela. Navíc ve zvláštní vodě krátce povařím růžičky květáku a brokolice a na závěr vložím do polévky.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (22.12.2016, 22:09)
dobré je vždy přidat k masu i kosti, do studené vody, celou neloupanou cibuli, pár stroužků česneku, celý pepř, nové koření, tak tři bobkové listy, sůl, kus celeru, mrkev, petržel ( tuto zeleninu po uvaření vyhodím) vařit pomalu(táhnout vývar) klidně několik hodin, když spěchám papiňák to jistí, polévku sleju přes cedník, do vývaru přidám kořenovou zeleninu nastrouhanou a předem trochu osmaženou na kousku sádla(má to potom lepší chuť) obrané nakrájené maso a pokud mám tak játrové knedlíčky, a chvíli povařím, nakonec přidám nudličky, nevařím je zvlášť ale rovnou v polévce, dochutit dle potřeby a přidat sekanou petrželku nebo libeček

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petka7171) ID 397104 (22.12.2016, 21:52)
Můj drobný postřeh - cibuli v něm vařit neoloupanou, dělá pěknou barvu. Jinak já jsem se naučila dobrou polívku až v 45 :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Adriana B. (ceslo) ID 8786, mimibazar.cz/ceslo (22.12.2016, 21:10)
Já ho vždy předpeču v troubě i se zeleninou a pak i s tím připečeným z pekáče vařím ve vodě. :-$

ODPOVĚDĚT