Máte někdo prosím osobní zkušenosti?
Dcera by chtěla jít na tuto školu, obor veterinářství. Zeptám se, máte někdo prosím osobní zkušenost? Zajímalo by mě především, jaké mají % úspěšnosti pak pokračovat na VŠ. Případně další zajímavosti... více v komentu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Lucie B. (Kosak) ID 24923, mimibazar.cz/luciebosova (6.2.2017, 8:14)
Mluvili jsme s nimi na Schole Pragensis, na obor Veterinářství je již několik let obrovský převis - hlavně děvčata, prý je šance dostat se maximálně s jednou dvojkou. Syn chce jít na tu druhou - přírodovědnou větev, na té to není tak přísné. Stejně preferují předměty jako biologie, chemie, fyzika, matematika, ty se bodují u přijímaček zvlášť. Kamarádky dcera je prvním rokem na veterině v Brně, šla z gymplu, je velmi dobrá, zodpovědný studijní typ. Dostala se, ale už jen 2 uchazeči po ní. Měla bezchybnou chemii. Přijímací řízení je nejhorší, teď v prváku zkoušky bez problémů, baví ji to. Z té střední veter., co jsem slyšela, spíš chodí na zemědělku.

ODPOVĚDĚT
Radka S. (Mladá) ID 8939, mimibazar.cz/mlada (7.2.2017, 12:54)
Hm, tak teď v pololetí 8.třídy měla dvě 2 (matematika a ČJ), ale oba předměty vím, že může vytáhnout. Zmiňované předměty ji nedělají potíže. Na gymnázium jít právě nechce. Ale zatím nevím, jakou druhou školu zvolit. Ještě máme rok čas, ale ten strašně rychle uteče. Každopádně děkuji za tip na tu Scholu Pragensis - určitě tam vyrazíme letos na podzim.

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Kosak) ID 24923, mimibazar.cz/luciebosova (7.2.2017, 16:26)
No tak to by se jí mohlo podařit, s jednou nebo dvěma dvojkami. Určitě zajděte na tu Scholu Pragensis, doporučuji. Syn je taky rozhodnutý a druhou střední nemá vybranou, od malička inklinuje k přírodovédným zájmům. Ta VŠ veter. v Brně je ale masakr všeobecně, ať tam jde dítě z gymplu nebo ze střední. Poptejte se na Schole, měli by vědět, jak jsou dál jejich absolventi úspěšní. Nebo DOD, ten nám letos utekl, syn je také v osmé.

ODPOVĚDĚT
Radka S. (Mladá) ID 8939, mimibazar.cz/mlada (8.2.2017, 9:13)
Na vysoké jsem měla známou, tam informace mám. Na Schole zajdeme určitě. A ten DOD je co? To slyším poprvé ,-)

ODPOVĚDĚT
Radka S. (Mladá) ID 8939, mimibazar.cz/mlada (1.2.2017, 11:13)
Odkaz přesný je zde: http://www.podskalska.cz/default.aspx
Stránky mají takové strohé. Zatím je v 8. třídě, ale začínáme koukat už letos. Děkuji všem za postřehy.

ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (1.2.2017, 11:42)
Docela hodně informací rovnou od studentů je tady, ale to už jste asi pročetla, i když z roku 2015, takže aktuální to zrovna není:
http://www.zkousky-nanecisto.cz/prijimacky/vyssi-odborna-skola-ekonomickych-studii-a-stredni-prumyslova-skola-potravinarsky (F)
Já bych určitě zkusila Dny otevřených dveří 20. 2., tam se dozvíte hodně.

ODPOVĚDĚT