Můžete mi prosím někdo poradit,jak se zavařují okurky krok za krokem + přidat nějaký osvědčený recept. Předem děkuji.
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (2.7.2017, 17:07) | Očistím okurky, do vymytých sklenic cibuli, mrkev, kopr, okurky propíchnout vidličkou, naládovat do sklenic, zalít nálevem z Pikanty.
ODPOVĚDĚT |
|
| Martina S. (Paní z kopce) ID 38666 (upraveno 3.7.2017, 10:15) | recept nepřidám, již bylo napsáno dost, ale zaručuji křupavost, pokud budete zavařovat v myčce..návod myslím je i zde na MMB..
ODPOVĚDĚT |
|
|
|
|
| Monika P. (BRAVO) ID 113874, mimibazar.cz/bravo (28.6.2017, 21:06) | já začala zavařovat okurky, až jsem jedla zavařené podle tohoto receptu, byly dokonalé, křupavé, každý, kdo je ochutná chce recept http://www.mimibazar.cz/recept/158949-113874/nalev-na-okurky-bez-deka-a-umeleho-sladidla
ODPOVĚDĚT |
|
| Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (28.6.2017, 20:03) | 3 l vody, 1 l octa, 10 dkg soli, 60 dkg cukru, 10 ks bobkového listu, 30 ks nového koření, 30 ks celého pepře (my dáváme ještě feferony) Tento lák svaříte ve velkém hrnci, necháte jenom projít varem a naléváte do sklenic naplněné okurkami. Když mám, tak přidám na kolečka mrkev, cibuli, kopr, hořčič. semínka. Když nemám, nedávám, nebo dám jenom něco z toho... Dříve jsem sterilovala v pračce, dnes je lupnu do myčky a mám to absolutně bez práce. To je finta, kterou jsem vyčetla zde.
ODPOVĚDĚT |
|
Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (28.6.2017, 18:39) | Pro mě je nej: 2,8 litru vody, 1,2 litru octa, 10 bobkového listu, 10 hřebíčků, 25 kuliček pepře, 25 kuliček nového koření, 16 dkg soli, 60 dkg cukru. Nálev povaříme 10 minut a zavařujeme 15 minut na 80 stupňů. Nejsem žádná kuchařinka, ale recept mám po tetě a vždy byli okurky super. Kdysi jsem zkoušela i klasické deko a kde co a byla to hrůza.
ODPOVĚDĚT |
| jarka N. (sympatie) ID 55978 (28.6.2017, 19:11) |
Ještě do lahví přidat cibuli, mrkev, křen, kopr.
ODPOVĚDĚT |
| | Katka B. (kremilek) ID 2451, mimibazar.cz/katkab (28.6.2017, 19:15) |
No to právě nedávám, je to naprosto obyč recept, ale chutná skvěle tak jak je a je naprosto nenáročný i pro úplného začátečníka.
ODPOVĚDĚT |
|