Jako každý rok mám spoustu cuket, hodně jich sníme, něco zavařím, zpracuju atd...ale napadlo mě zkusit zmrazit. Mám strach, že to není dobrý nápad, máte někdo zkušenost, že se to dá pak zpracovat na vaření po rozmrazení? Děkuji za odpověď.
| Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (21.7.2017, 20:39) | Jasně že jo. Pak mám do nádivky, do buchty, na co prostě potřebuji.
ODPOVĚDĚT |
|
Miroslava F. (mirec29) ID 377989 (21.7.2017, 9:01) | Všem moc děkuji, určitě zkusím zamrazit na tu polívku a na cukeťák, tam by trochu "rozblemcanější" cuketa nevadila. Taky si uskladňuji jako dýně i nějaké cukety do sklepa nebo špajzu, ale to až poslední v září, teď bych právě potřebovala zpracovat jinak, je jich fakt spoustu. Děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana N. (HankaN) ID 50703 (21.7.2017, 0:35) | My milujeme cuketovou polévku s parmazánem a bazalkou, takže každý rok si zamražuji do zásoby cuketu nakrájenou na kostičky, úplně v pohodě
ODPOVĚDĚT |
|
| Vlaďka D. (vladkadasva) ID 221201, mimibazar.cz/vladkadasva (20.7.2017, 16:29) | Mrazím a úplně v pohodě
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (20.7.2017, 12:53) | Na kostičky oloupanou dává mami do mrazáku, pak přidává do leča, pod maso, polévka.....
ODPOVĚDĚT |
|
Miroslava K. (mamco) ID 27146, mimibazar.cz/mamco (20.7.2017, 11:36) | Nakrájím neloupanou /domácí/ na větší kostky, zmrazím a v zimě dělám krémovou polévku s koprem/smetanou, bramborem/. Na másle a cibulce.
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka H. (havroška) ID 87014, mimibazar.cz/radkahavrlantova (20.7.2017, 11:22) | Strouhanou ji krátce zavařím...
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka B. (jarka+kája,kamča) ID 26 (20.7.2017, 10:45) | Já mrazím, oloupanou a nastrouhanou nahrubo. Pak v zimě jako když najdu...používám do cukeťáku, buchty z cukety, dělám z ní zelí. Určitě i polévka by šla.
ODPOVĚDĚT |
| | Hana A. (HanzB) ID 603167 (20.7.2017, 11:26) |
dělám úplně stejně,i na kostky na zimu potom na uskladnění nechávám ty poslední ze záhonu,v chladu vydrží dlouho
ODPOVĚDĚT |
|
Veronika Ř. (Veronika812) ID 330671 (20.7.2017, 10:29) | Já ji mrazím každý rok. Oloupanou, nakrájenou na větší kostky. Dělám zapečenou s rajčaty a paprikou, zakys.smetanou, klobásou + nakonec str.sýr a není vůbec poznat rozdíl od čerstvé. Nechutná mi ale po zamražení slupka, ale to může být pouze má chuť.
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (20.7.2017, 10:06) | myslím, že to nebude chutné- vyzkoušejte jak radí inka já jednou zamrazila okurky nakrouhané na salát abyl to hnus , tak jsem cuketu nezkousela pokud se sklidí se stopkou a nepoškozená vydrží hodně dlouho, vím, že jsem měla cukety v chladném špajzu ještě v zimě
ODPOVĚDĚT |
| jarka N. (sympatie) ID 55978 (20.7.2017, 12:26) |
Myslím si to samé. A okurky jsem taky zkusila, hnus. Já bych to nedělala. Sterilovat jako okurku, na kostičky a do okurkového láku, nebo dávám do čalamády.
ODPOVĚDĚT |
|
| inka m. (gienia) ID 294251, mimibazar.cz/gienia (20.7.2017, 9:32) | Hodte si dvě cukety do mrazáku, třeba celou a platky a druhy den vyjměte a sama posoudíte jaka bude
ODPOVĚDĚT |
|