Holky prosím o radu. Včera jsem dostala hokaido a chci vyzkoušet polévku. Jak tu dyni oloupu nebo vůbec nakrajim, kdyz je ta šlupka jak beton?Nepečete to některá?
| Vlaďka H. (sluníííčko) ID 81090 (8.9.2017, 13:16) | zítra zrovna budu polévku dělat, dýni neloupu, jen nakrájím a krásně se uvaří, pak jen rozmixuju ponorným mixérem a je
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (8.9.2017, 12:23) | Trošku mě překvapuje, že tu někdo píše, že Hokaido nemá tvrdou slupku. Ona tedy změkne vařením a dá se jíst, ale krájí se to fakt blbě, protože je tvrdá.
ODPOVĚDĚT |
|
| Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (6.9.2017, 15:01) | Je to určitě hokaido? Ta nemívá tvrdou slupku...hokaido se neloupe, nakrájím na kostky, hodím na orestovanou cibuli na troše oleje, osmahnu, přihodím jednu mrkev na kolečka a jeden brambor, špetku kari, římský kmín, sůl nebo vegi-vegi, zaliju vodou, povařím, projedu tyčovým mixerem, kápnu maličko smetany na zjemnění (nemusí být) dochutím citronovou šťávou a česnekem, na talíři dávám doprostřed lžičku kysané smetany a posypu nasucho opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky. Milujeme ji
ODPOVĚDĚT |
|
| Šárka K. (SarinaK) ID 85772 (5.9.2017, 17:42) | do polévky nepeču a neloupu. Zapékanou ji dělám s nivou a cibulkou a je to výborný.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka P. (leenkii) ID 57484 (7.9.2017, 14:05) |
Šárko, tu cibulku pečete s hokaidÓ, nebo ji smažíte a přidáte?
ODPOVĚDĚT |
| | | Šárka K. (SarinaK) ID 85772 (7.9.2017, 14:37) |
nakrájím dýni, cibulku na měsíčky, mně stačí 1 menší a zakápnu oliváčem, sůl a promíchám. Nivu přidám až na posledních 10minut na gril
ODPOVĚDĚT |
|
| Nada B. (Nadys) ID 192716 (5.9.2017, 17:13) | hokaido se neloupe! normálně rozkrojte a pak už na čtvrtky a na kostky , klidně větší , rozvaří se v pohodě. péct se dá , a pak polévka z rozpečené , ale stejně to nakrájet nějak musíte.
ODPOVĚDĚT |
|
| Michaela L. (Misa30) ID 75790, mimibazar.cz/misa30 (5.9.2017, 17:05) | mnam,pravě v nedeli jsem si uvařila plný hrnec polevky.Dýni neloupu,jde to nakrájet a slupka vařením změkne.
ODPOVĚDĚT |
|
| Iva Č. (capice123) ID 407546 (5.9.2017, 17:04) | Také neloupu, nakrájím na kostičky a uvařím, změkne rychle, do polévkly společně s mrkví a česnek, na závěr rozmixuju. Chutná jako hrachovka. V torubě peču s další zeleninou (paprika, rajčata, cibule, cuketa), pokapu ol. olejem a posypu např. balkánským sýrem. Je možno přidat i kuřecí maso.
ODPOVĚDĚT |
|
| jana b. (maršmeloun) ID 406290 (5.9.2017, 16:54) | Ještě k tomu pečení já jí peču s oliváčem tymiánem a solí ke konci přidám nivu nebo gorgonzolu a paní mě poradila i vlašské ořechy.
ODPOVĚDĚT |
|
| jana b. (maršmeloun) ID 406290 (5.9.2017, 16:53) | Alenko nebojte se ona ta šlupka za chvíli při vaření změkne. Já jí pokrajím na malé kousky urestuji na másle a olivovém oleji cibulku přidám dýni zaliji vodou dochutím sůl, pepř, skořici, kari a mám ráda špetku chili pak už jen rozmixuji a zjemním smetanou .Někdo přidává mrkev nebo brambor.
ODPOVĚDĚT |
|
Ivona P. (aquamarina) ID 340935, mimibazar.cz/aquamarina (5.9.2017, 16:51) | Dýni hokaido není třeba loupat. Vždy nějak nakrájím. Já nepeču.
ODPOVĚDĚT |
|