Rajčatovou šťávu jsem tedy ještě nezavařovala a protože to s hrncem neumím, zavařuji vše buď v troubě, myčce nebo i MT... takže počítám, že i ta rajčatová šťáva by neměla být problém zavařit v troubě
Povařený (můžou být i oloupaný) rajčata rozmixujeme a zavařujeme skoro každý rok. Zavařujeme do lahváčů (sklenic od piva), máme na to vysoký zavařovací hrnec.Nikdy se nic nezkazilo. Se zavařováním v troubě moc zkušeností nemám
Já to dělám tak, že omytá rajčata pokrájím a rozvařím, pak propasíruji přes cedník, trochu osolím, dám do sklenic a zavařím v hrnci. Používám ji na polévky a omáčky. Stejně tak když je rajčat moc a času málo, tak je umyjua celá přibližně stejně velká dám do mrazáku...pak zase používám na omáčku a polévku...jen ta šťáva je pak při přípravě ušetřená práce. Se zavařováním v troubě zkušenost nemám.
Já to dělám tak, že omytá rajčata pokrájím a rozvařím, pak propasíruji přes cedník, trochu osolím, dám do sklenic a zavařím v hrnci. Používám ji na polévky a omáčky. Stejně tak když je rajčat moc a času málo, tak je umyjua celá přibližně stejně velká dám do mrazáku...pak zase používám na omáčku a polévku...jen ta šťáva je pak při přípravě ušetřená práce. Se zavařováním v troubě zkušenost nemám.