RAKYTNÍK - SKLIZEŇ
Dobrý den, letos se nám poprvé urodil rakytník. Když ho trhám, je už měkký. Můžete mi, prosím, napsat, jestli už je doba sklizně, aby nepřezrál. Děkuji všem za radu. Alena
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Eva C. (rečkov) ID 162468 (19.9.2017, 22:23)
Já sklízím rakytník v polovině srpna, to není ještě měkký,takže mám již sklizeno. Nejjednodušší je rakytník zastudena tyčovým mixérem rozmixovat, přecedit, šťávu bez přidání cukru a bez vaření nalít do sáčků na led a zamrazit. V zimě používáme do čaje místo citrónu. To co zbyde na sítu, tak usušíme a v zimě když se vaří bylinkový čaj, tak to tam přidávám, suším si i listy na čaj. Marmeláda je taky dobrá, nám chutná rakytník + jablka. Koupila jsem cukr určený na sirup a to nám taky chutná. Přidávám ho do pečeného čaje. Rakytník plodí strašně moc a máme ho rádi. Letos jsem sklidila cca 20l ze dvou stromků. Eva

ODPOVĚDĚT
alena š. (aaleenaa) ID 331645 (20.9.2017, 20:15)
Děkuji všem za odpověď. My ho máme docela málo, takže jenom otrhám a dám do mrazáku. Alena

ODPOVĚDĚT
Soňa K. (LauraMia) ID 83307, mimibazar.cz/lauramia (17.9.2017, 21:05)
ano,už je doba sklizně, mám rakytník už několik let a vždy ho trhám koncem září (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Alena K. (AlenaKa) ID 149160, mimibazar.cz/alenaka (18.9.2017, 18:41)
Také bych prosila o nějaký návod. :-$ A také jakým zbůsobem rakytník trháte. ,-) Píchá. :-@

ODPOVĚDĚT
Eva J. (Kubisa) ID 134390, mimibazar.cz/kubisa (18.9.2017, 11:02)
A co z něj prosím děláte?

ODPOVĚDĚT