| Eva C. (rečkov) ID 162468 (19.9.2017, 22:23) |
Já sklízím rakytník v polovině srpna, to není ještě měkký,takže mám již sklizeno. Nejjednodušší je rakytník zastudena tyčovým mixérem rozmixovat, přecedit, šťávu bez přidání cukru a bez vaření nalít do sáčků na led a zamrazit. V zimě používáme do čaje místo citrónu. To co zbyde na sítu, tak usušíme a v zimě když se vaří bylinkový čaj, tak to tam přidávám, suším si i listy na čaj. Marmeláda je taky dobrá, nám chutná rakytník + jablka. Koupila jsem cukr určený na sirup a to nám taky chutná. Přidávám ho do pečeného čaje. Rakytník plodí strašně moc a máme ho rádi. Letos jsem sklidila cca 20l ze dvou stromků. Eva
ODPOVĚDĚT |
| alena š. (aaleenaa) ID 331645 (20.9.2017, 20:15) |
Děkuji všem za odpověď. My ho máme docela málo, takže jenom otrhám a dám do mrazáku. Alena
ODPOVĚDĚT |