Vařit nebo ne?Jaký je lepší?
Prvně budu dělat domácí vaječný likér a tak by mě zajímalo,který je chutnější a jak moc je to na chuti poznat?Budu taky vděčná za váš nej recept :)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Petra B. (tonky) ID 48111, mimibazar.cz/tonky (17.11.2017, 18:23)
Já dělám tento, je výborný, dělám bez cukru a sladký je akorát. Žloutky jsou tepelně upravené.
https://www.mimibazar.cz/recept/30774/vajecny-konak-vyborny-kremovity

ODPOVĚDĚT
Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (17.11.2017, 17:24)
Já jsem tu před lety našla tento recept: https://www.mimibazar.cz/recept/68188/vajecny-konak-temperovany-kvuli-salmonele-skvely a už jsem jiný nezkoušela - žloutky jsou tepelně upravené a chuť i konzistence je přesně tak, jak to máme rádi...

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (16.11.2017, 9:42)
10 žloutků a jednu tekutou šlehačku šlehat nad parou až má konzistenci uvařeného pudinku(nevařit!!!)po částečném zchladnutí do vlažna vešlehat jedno Salko, jednu nesl Tatru a rum dle chuti , já dávám víc jak půl litru až 3/4 l, je bezkonkurenčí a ta trocha práce se mnohokrát vyplatí

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (16.11.2017, 7:54)
Desítky let dělám tento:
4 žloutky + 1 vanilkový cukr šlehat nad vodní lázní, až je směs teplá, pak sundat z páry, zašlehat 1 salko, 1 rum (0,5 lt - Božkov 37,5%), 1 smetanu do kávy (Kapucínek, nebo jinou v krabičce - 200 - 250 ml), přidat vanilku z 1 vanilkového lusku.
Z uvedené dávky jsou 2 půllitrové láhve koňaku, do každé dám půlku vanilkového lusku.
Nikdy se koňak nezkazil ani nikdo nedostal salmonelu. Dělám ho i bez šlehání nad párou, taky se nezkazil. Uchovávám v ledničce, vydrží i 2 měsíce
Na chuti to není poznat zda je šleháno nad párou nebo ne.

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (17.11.2017, 21:21)
(D)

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (17.11.2017, 20:15)
Nedalo mi to a včera vyzkoušeno (Y) a dnes vypito ,-) Skvělý,děkuju za recept (F),akorát jsem přidala žloutky a ubrala rum je geniální

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (16.11.2017, 8:38)
jééé tak to vypadá luxusně (clamp) (clamp) hned o víkendu vyzkouším (F)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (15.11.2017, 23:07)
udělejte tenhle a jinej už nikdy dělat nebudete

https://recepty.vareni.cz/vajecny-liker-bez-vajec/

ODPOVĚDĚT
Pavla S. (PavčaS) ID 86275, mimibazar.cz/pavcaschreitt (16.11.2017, 9:58)
Hani, musím Vám dát za pravdu, dělám přesně tento několik let a je skutečně výborný (F)

ODPOVĚDĚT
Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (16.11.2017, 11:56)
někomu se zdá, že vařit pudink ve vodě je divné, ale dají se tam přeci salka - chuť je výborná

ODPOVĚDĚT
Nada B. (Nadys) ID 192716 (17.11.2017, 21:23)
divné je spíš to , že je to vaječný likér a není tam jediné vejce.
To je spíš pudinkový likér :^)

ODPOVĚDĚT
Ivana P. (lakiara) ID 66214, mimibazar.cz/lakiara (15.11.2017, 20:42)
https://www.mimibazar.cz/recept/33951-66214/vajecny-konak

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (15.11.2017, 21:08)
Děkuju (L)

ODPOVĚDĚT
Petra Ř. (mejvis) ID 280666 (15.11.2017, 20:10)
v tom kupovaném,je cítit líh +o( domácí miluju (Y)
a hned na druhém místě je "kávový krémový likér"
od Taťána E. (peggybundova) ID 140003

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (15.11.2017, 21:09)
No právě,já úplně nesnáším jak má ten kupovaný alkoholový ocas ,-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (15.11.2017, 20:02)
Ten likér ze Salka dělá léta moje mamka, má strach ze syrových vajec ale je to teda děsnej tlamolep.

ODPOVĚDĚT
Eva J. (evuse76) ID 151559, mimibazar.cz/evuse76 (15.11.2017, 19:44)
Já už jsem si to zjednodušila jen na karamelové salko, smetanu a rum. Salko a smetanu zahřeju, když to chci čokoládové, přidám ledové kaštany, nebo jinou čokoládu a rozpustím. A pak doliju rumem.

ODPOVĚDĚT
Jiřina C. (ji.ci) ID 106288 (19.11.2017, 14:28)
(Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT