Prvně budu dělat domácí vaječný likér a tak by mě zajímalo,který je chutnější a jak moc je to na chuti poznat?Budu taky vděčná za váš nej recept :)
| Petra B. (tonky) ID 48111, mimibazar.cz/tonky (17.11.2017, 18:23) | Já dělám tento, je výborný, dělám bez cukru a sladký je akorát. Žloutky jsou tepelně upravené. https://www.mimibazar.cz/recept/30774/vajecny-konak-vyborny-kremovity
ODPOVĚDĚT |
|
| Radka P. (RadoušP) ID 237793, mimibazar.cz/radousp (17.11.2017, 17:24) | Já jsem tu před lety našla tento recept: https://www.mimibazar.cz/recept/68188/vajecny-konak-temperovany-kvuli-salmonele-skvely a už jsem jiný nezkoušela - žloutky jsou tepelně upravené a chuť i konzistence je přesně tak, jak to máme rádi...
ODPOVĚDĚT |
|
| eva p. (evicela) ID 205626 (16.11.2017, 9:42) | 10 žloutků a jednu tekutou šlehačku šlehat nad parou až má konzistenci uvařeného pudinku(nevařit!!!)po částečném zchladnutí do vlažna vešlehat jedno Salko, jednu nesl Tatru a rum dle chuti , já dávám víc jak půl litru až 3/4 l, je bezkonkurenčí a ta trocha práce se mnohokrát vyplatí
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka V. (mamkajita) ID 286669 (16.11.2017, 7:54) | Desítky let dělám tento: 4 žloutky + 1 vanilkový cukr šlehat nad vodní lázní, až je směs teplá, pak sundat z páry, zašlehat 1 salko, 1 rum (0,5 lt - Božkov 37,5%), 1 smetanu do kávy (Kapucínek, nebo jinou v krabičce - 200 - 250 ml), přidat vanilku z 1 vanilkového lusku. Z uvedené dávky jsou 2 půllitrové láhve koňaku, do každé dám půlku vanilkového lusku. Nikdy se koňak nezkazil ani nikdo nedostal salmonelu. Dělám ho i bez šlehání nad párou, taky se nezkazil. Uchovávám v ledničce, vydrží i 2 měsíce Na chuti to není poznat zda je šleháno nad párou nebo ne.
ODPOVĚDĚT |
| | Nada B. (Nadys) ID 192716 (17.11.2017, 21:21) |
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (17.11.2017, 20:15) |
Nedalo mi to a včera vyzkoušeno a dnes vypito Skvělý,děkuju za recept ,akorát jsem přidala žloutky a ubrala rum je geniální
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (16.11.2017, 8:38) |
jééé tak to vypadá luxusně hned o víkendu vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (15.11.2017, 23:07) | udělejte tenhle a jinej už nikdy dělat nebudete https://recepty.vareni.cz/vajecny-liker-bez-vajec/
ODPOVĚDĚT |
| | Pavla S. (PavčaS) ID 86275, mimibazar.cz/pavcaschreitt (16.11.2017, 9:58) |
Hani, musím Vám dát za pravdu, dělám přesně tento několik let a je skutečně výborný
ODPOVĚDĚT |
| | | Hana J. (HanaJa5) ID 478127 (16.11.2017, 11:56) |
někomu se zdá, že vařit pudink ve vodě je divné, ale dají se tam přeci salka - chuť je výborná
ODPOVĚDĚT |
| | | | Nada B. (Nadys) ID 192716 (17.11.2017, 21:23) |
divné je spíš to , že je to vaječný likér a není tam jediné vejce. To je spíš pudinkový likér
ODPOVĚDĚT |
|
| | Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (15.11.2017, 21:08) |
Děkuju
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra Ř. (mejvis) ID 280666 (15.11.2017, 20:10) | v tom kupovaném,je cítit líh domácí miluju a hned na druhém místě je "kávový krémový likér" od Taťána E. (peggybundova) ID 140003
ODPOVĚDĚT |
| | Zuzana S. (chrobacik 13) ID 456817 (15.11.2017, 21:09) |
No právě,já úplně nesnáším jak má ten kupovaný alkoholový ocas
ODPOVĚDĚT |
|
| Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (15.11.2017, 20:02) | Ten likér ze Salka dělá léta moje mamka, má strach ze syrových vajec ale je to teda děsnej tlamolep.
ODPOVĚDĚT |
|
| Eva J. (evuse76) ID 151559, mimibazar.cz/evuse76 (15.11.2017, 19:44) | Já už jsem si to zjednodušila jen na karamelové salko, smetanu a rum. Salko a smetanu zahřeju, když to chci čokoládové, přidám ledové kaštany, nebo jinou čokoládu a rozpustím. A pak doliju rumem.
ODPOVĚDĚT |
| Jiřina C. (ji.ci) ID 106288 (19.11.2017, 14:28) |
ODPOVĚDĚT |
|