Rychlá teplá jídla co jdou ohřívat i třetí den
pěkně prosím, máte nějaké vychytávky na teplá jídla, aby byly rychle vařená nebo abych si mohla připravit o víkendu a v týdnu třeba jen udělala přílohu. Něco jako seká s bramborem, sekána svíčková. Muž má trochu problémy se žaludkem. Když si bere
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Žaneta Č. (Zazinka) ID 33128, mimibazar.cz/zazinka (27.1.2019, 18:58)
Sestra si obaluje i maso a davá obalené do mrazáku. Obaluje si dopředu řízky, karbanátky, holandské řízky já to nedělám, ale chutnají opravdu jak čerstvé. Pak už jen opeče, nebo strčí do trouby.

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (27.1.2019, 16:55)
Používám pomalý hrnec - ten si přes den vaří sám. Anebo bych pak šla spíš cestou mražení, zvlášť má-li problémy se zažíváním - zmrazit se dá takřka všechno.

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (26.1.2019, 23:13)
My si varime uz od vysoke vzdy na dva dny jedno jidlo. Varime ho vecer, v praci si ho jen ohrivame. Delame to i ted, co jsem na rodicaku. Vyrazne jsme tim usetrili a nemusim se s tim zdrzovat kazdy den. Delame cokoliv, hodne jsme zacali delat omacky (dcerka je dost omackova), jinak vzdycky tocime ryzi, brambory, testoviny, knedliky, lusteniny (kuskus, bulgur, quinoa), bramborovy knedlik. Takhle dopredu (o vikendu na zbytek tydne) bych nevarila, jidlo pak nebude tak dobre, kdyz uz v lednici bude 4,5 dni...

ODPOVĚDĚT
Jana P. (sindyy) ID 80594 (27.1.2019, 8:14)
Děkuji za radu. Některá jídla jako třeba guláš nebo svíčková jsou ale nejlepší 3 nebo 4 den. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana N. (Aaurinko) ID 346587 (27.1.2019, 17:38)
To mate pravdu (L) Ale my nemame tolik mista v lednici a jak jsme nadseni u vareni, musime to druhy den snist. Pak prijde zase jine jidlo :)

ODPOVĚDĚT
Jana M. (janina86) ID 193221, mimibazar.cz/janina86 (26.1.2019, 22:04)
Dobrý večer,
taktéž mrazíme - dušené maso na zelenině, nebo jen se šťávou, kynuté knedlíky i ovocné, nebo když mají v akci hezké uzené, tak i to, jenom pak dám ohřát na páru a uvařím brambor nebo bramborový knedlík. Mrazila jsem i guláš. Když jsem věděla, že půjdu do nemocnice, tak jsem uvařila víc porcí a třeba čtvrtinu dala zamrazit, kdyby náhodou....

ODPOVĚDĚT
Jana P. (sindyy) ID 80594 (27.1.2019, 8:15)
(F)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (26.1.2019, 21:31)
tak v podstatě všechny omáčky s rýží nebo knedlíkem, masa na šťávě, husté luštěninové nebo krémové polévky, vše jde ohřívat, kde je problém? V lednici v pohodě vydrží a on si může ohřívat jednotlivé porce

ODPOVĚDĚT
Jana P. (sindyy) ID 80594 (27.1.2019, 8:15)
(F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 103150 (26.1.2019, 21:07)
Také hodně jídel mrazím,třeba polévky gulášovou, luštěninové, hovězí polévku, nudle zvlášť.roštěnky, ptáčky,různé kuřecí i vepřové plátky se šťávou,po rozmrazení udělám jen přílohu a je to rychle hotové, mrazím i omáčky,takže je všechno připravené a není potom už tolik práce s jídlem.mám k dispozici i knedlík zmražený,rozkrájím tolik, kolik sníme na více porcí,mám zase na starosti babičku ležáka a většinou jí jen polévky,tak,abych nemusela denně vařit polévku, tak si takto připravím.a má každý den jinou.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (sindyy) ID 80594 (27.1.2019, 8:17)
knedlíky také mrazím po jednotlivých porcích a mrazím jen vývar, který se pak jen dodělá. Ale omáčky jsem nemrazila. Děkuji za rady. (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Leeroo) ID 597059 (26.1.2019, 19:59)
A co si neco dat do mrazaku? Ja tam mivam omacku na spagety, zamrazenou po porcich, uvarit testoviny je pak na 10 minut. Karbanatky, oddelim je pecicim papirem a jdou take vyndavat po porcich. Rano si je vyndam, kdyz prijdu hodim je do trouby a nez se upecou udelam kasi nebo brambory. Mam tam vzdy plno uvarech lustenin (nemam rada z plechovky) a treba ruzne fazolove panve/gulase jsou chutne. Na rychle jidlo nam staci i tunak a testoviny. Casto delam huste kremove polevky. Mne staci samotna, chlap si vezme treba jeste chleba s necim. Dobre se zamrazuje treba rajska, ptacek, gulas... My ani jeden nemame kde jist, takze si nosime z domu. Delam to tak ze o vikendu varim vic porci a pak po porcich nahazu do mrazaku. Vecer jen vyndame na co bude chut. Mam koupene i takove ty oddelene krabicky a kdyz nestiham tak to mrazim i s prilohou v druhe prihradce. Jasne ze uz to neni 100% ale zmrazit se da skoro vsechno. Lepsi nez hotovka v hospode. Jen vybdam krabicku a jdu. Zadne dalsi chystani

ODPOVĚDĚT
Jana P. (sindyy) ID 80594 (27.1.2019, 8:12)
Polévek se nenají i když jsou husté, pracuje manuálně docela těžká práce a je 2x v týdnu 12tku v práci. Ale ta omáčka s mletým masem na špagety z mrazáku se mi líbí. Já nebyla velkým zastáncem mražených hotových jídel, ale asi začnu. Musím vyzkoušet jak dlouho trvá, než se jídlo rozmrazí. V práci má sice mikrovlnku, ale polovina firmy (asi 20 lidí) si ohřívá jídlo z domu a mají jen jednu. Tak aby to za půl hodiny všichni stihli.

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Leeroo) ID 597059 (27.1.2019, 11:12)
Jak rikam - rozmrazene jidlo neni 100% ale bud mam domaci teply obed vyndany z mrazaku a nebo mam smulu a muzu si dat nejakej hnus s rohlikem *-) A uz je na kazdem, co si vybere. Kdyby mi chlap frfnal, ze tohle neni ono nechala bych vareni na nem - taky chodim do prace a taky to mam narocne a denne varit nebudu.
Nemuzou se v praci domluvit, ze by jim tech MW koupili vic? Nebo ze se zam-ci slozi a daji si je do kuchynky, pokud musi mit pauzu vsichni najednou? 20 jidel za 20 minut (aby je jeste stihli snist) fakt neohrejete

ODPOVĚDĚT
Jaroslava Š. (svecina) ID 339697, mimibazar.cz/svecina (26.1.2019, 17:37)
Tak já třeba naložím mísu kuřecího masa nakrájeného na nudličky jenom sul pepř trošku koření gyros a zakapu olejem promíchám a mám v lednici jeden den odeberu udělám čínu a hranolky v troubě druhý den zase část osmahnu na pánvi k tomu přisypu trochu mražené zeleniny a vmíchám nakonec uvařenou rýži klidně z pytlíku a třetí den uplně to samé jen místo rýže přimíchám uvařené těstoviny většinou vrtule dochutíte si to podle sebe jak máte rádi (F)chutná to u nás všem starší syn si to bere i druhý den do práce také tam nechce chodit na obědy.Všechna jídla mám tak do pul hodiny hotová

ODPOVĚDĚT
Jana P. (sindyy) ID 80594 (26.1.2019, 17:42)
dobrý nápad, píšu si a moc děkuji! Já třeba dneska dělala kuře na paprice a těstoviny, zbude i na pondělí a ještě jsem dělala karbanátky, aby zbylo i na úterý, ale nesmažím, dělám je v parním hrnci a k tomu jen brambor nebo chleba. Oběd z neděle je na středu, ale zrovna středa je den, kdy jsem v práci do večera celý den a na čtvrtek z víkendu už většinou nemám jídlo. Ve čtvrtek vařím na pátek. Tak prostě přemýšlím co a jak. Ještě jednou díky za radu.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (sindyy) ID 80594 (26.1.2019, 17:21)
jídlo z domů, tak mu nic není, ale jakmile jde do závodky, tak mu je minimálně 3 x v týdnu zle. Chodím do práce na plný úvazek a přiznám se, nejsem taková údernice, abych 2x v týdnu, kdy přijdu po 10,5h z práce domů o půl šesté, ještě stihla uvařit teplé jídlo na druhý den,stihla udělat s dítkem úkoly pro náročnou paní učitelku ve 2. třídě, něco doma pofackovala a padla do postele za vlast. Budu ráda za každou vychytávku nebo radu. Děkuji všem za nápady!

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (Susan24) ID 519465 (28.1.2019, 14:01)
Naprosto Vás chápu, vařím téměř denně pouze z tohoto důvodu. Máme oba s manželem možnost stravování v restauraci, ale mám problémy se žlučníkem a je mi taky z 99 % špatně....Jsme ale spíš výjimka. Už to ani nikde nepovídám, protože moje generace (30-40 let) má teplou večeři skoro za science fiction. Já uvařím nějakou rychlovku nebo něco v troubě (kuře se dělá samo, rýže v rýžovaru), mezitím můžu dělat s dětmi třeba úkoly, pak dám jen nádobí do myčky, máme teplou večeři a 2. den vím co jím...mají mě za exota a cpou se denně večer pečivem a "něco na to", a to denně dojíždím 3/4 hodiny (1 cesta).

ODPOVĚDĚT
Marcela Burešová (Marselus) ID 361783, mimibazar.cz/marselus (28.1.2019, 8:41)
Tohle znam,obcas obedy beru ze nejake vyvarovny.a temer vzdy mam neprijemny pocit v zaludku,nekdy me pali žáha...dle me to byva olejem nebo korenim.Varim si taky dopredu,snazim se abych moc nemusela zahušťovat. (F)

ODPOVĚDĚT