Vážení návštěvníci, reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem. Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.
1.2kg jahod, 0.5kg cukru, citrónová šťáva, Gelfix extra. Dělám takhle už asi 10let, každý chválí. Jahody rozšťouchám šťouchadlem na brambory. Přidat cukr a směs na želírování. Vařit cca 3min. Pak přidat citr.šťávu. Vyjde z toho 5-6 skleniček.
budu ještě úspornější.. jen jahody a cukr.. rozmačkat a ochutit, jak máte rádi (nemám ráda přeslazené..). Dávám 2:1 ovoce/cukr (záleží na vyzrálosti a chuti samotných jahod). Pak jen na hluboké pánvi po menších dávkách na středním plameni míchat a nechat houstnout..až zůstane cestička za vařečkou. Naplnit čisté sklenky, otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.. z kila jahod jsou tak dvě skleničky, celý proces trvá tak 15 minut. Dělávám jednou za pár dní, když se čerstvých jahod přejíme