Multifunkční nebo Pomalý hrnec
Jaké jsou mezi nimi prosím hlavní rozdíly? Někde jsem našla, že pomalý je vlastně multifunkční. Mám si vybrat jako dárek. Moje představa je, mít uvařeno, I když nebudu třeba dopoledne doma. Umí i fritovat? Děkuji za poznatky.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (1.12.2020, 15:56)
Pomalý hrnec rozhodně není multifunkční hrnec a ani naopak multifunkční hrnec není pomalý hrnec.
V multifunkčním hrnci můžete, jak už název napovídá, dělat mnoho věcí - vařit (a to i tzv. pomalu, při nízké teplotě), smažit, grilovat, péct, zapékat., hádám že i fritovat se tam dá... Je to spíš takový ekvivalent trouby.
Naproti tomu pomalý hrnec je jen pomalý hrnec - jediné, co umí, je vařit pomalu a to umí opravdu dobře a tak, jak to multifunkční hrnec nezvládne. Pracuje pří nízké teplotě, má bytelnou nádobu, která dobře kumuluje teplo a neprobíhají tam žádné výkyvy teplot. Má nízký příkon (zhruba jako 2 žárovky) a v podstatě se v něm nedá nic spálit, vysokých teplot ani dosáhnout nemůže.
Oba mají něco do sebe. Já mám pomalý hrnec právě na to, aby vařil, když nejsem doma. Multifunkční hrnec může dosahovat vysokých teplot a nikdy bych ho nenechala běžet, bez dozoru, kdy nikdo není doma.

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (e-sladkyspanek.cz) ID 159367, mimibazar.cz/e-sladkyspanek (1.12.2020, 16:32)
Pardon, ale tohle je blbost.

jediné, co umí, je vařit pomalu a to umí opravdu dobře a tak, jak to multifunkční hrnec nezvládne.
Multifunkční hrnec může dosahovat vysokých teplot a nikdy bych ho nenechala běžet, bez dozoru, kdy nikdo není doma.


Mám multifunkční a program pomalé vaření stéjné, jako čistě jen pomaláč. Žádné dosahování vyšších teplot.

Opravdu jak vždy radíte fakt dobře, tak teď jste úplně vedle

(F)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (1.12.2020, 17:02)
Asi jsem se špatně vyjádřila, myslela jsem to takto - multifunkční hrnec ze své podstaty umí dosáhnout vysokých teplot a jeho příkon je úplně jinde. než u pomalého hrnce, který takové teploty vůbec zvládnout nemůže.
A proto z hlediska bezpečnosti jsou pro mě tyto dva přístroje úplně někde jinde - zhruba stejně, jako bych nikdy nenechala bez dozoru běžet ani pračku, varnou konvici, remosku... prostě žádné přístroje, které se dokáží hodně rozplálit. Jo, třeba jsem úplně vedle, ale požár od pračky už jsem zažila, bojím se. Popravdě i na ten puštěný pomalý hrnec jsem si musela chvíli zvykat, aby z toho neměla blbý pocit.

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (e-sladkyspanek.cz) ID 159367, mimibazar.cz/e-sladkyspanek (1.12.2020, 17:29)
Fakt už jsou někde jinde . Když dam pomalé na low . Tak ten hrnec se zahřívá na tak nízkou teplotu , že je skoro studeny .
Ono záleží na programu co se nastaví .
Možná starší generace těchto multifunkčních měla problém .
Ale ty nové jsou bezpečné . (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (Lu_Imzadi) ID 555208 (3.12.2020, 16:32)
Myslím, že paní Jitka to myslela tak, že pomalý hrnec je navržen tak, že nemá dosahovat vysokých teplot. Tedy bych předpokládala, že má například i nějakou pojistku, která ho vypne v případě, že by se něco pokazilo a začal se zahřívat nad maximální provozní teplotu. Navíc s příkonem kolem 200W se sám na moc rozpálit reálně ani nemůže. Multifunkční hrnec má ale příkon i víc než 1000W a navíc vysokou teplotu jako problém nevidí, protože při použití jiném, než funkce "pomalý hrnec", je vysoká teplota normální. Pokud ho tedy např. přepnete na funkci pomalý hrnec, ale díky závadě se reálně do této funkce nepřepne, nebo ho omylem na vysokou teplotu nastavíte sama v domnění, že nastavujete správnou (nízkou) teplotu a pak od něj odejdete, tak on se v klidu rozpálí a může nastat problém.

ODPOVĚDĚT
Blanka O. (aurix007) ID 346322 (1.12.2020, 15:50)
Tak v pomalém hrnci je možné jen pomalu vařit, nic víc. Ale ty multifunkční mají už podle názvu těch funkcí víc. Mám MH Orava a nemůžu si ho vynachválit. Maso i cibuli v něm osmažím a hned vařím. V pomalém to uděláte na sporáku a pak do něho přendáte. Já když jsem se rozhodovala, koukala jsem na rádce na Heuréce...

ODPOVĚDĚT