Hysterektomie - odstranění dělohy
Čeká mě tento zákrok a bojím se. Nástup mám den předem. Jak prosím vše probíhá? Den předem asi nevydržím nejíst, mám hraniční cukrovku...A jak to probíhá vše a co rekonvalescence? Moc se bojím.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Martina Š. (e-sladkyspanek.cz) ID 159367, mimibazar.cz/e-sladkyspanek (18.4.2021, 20:36)
Nebojte , msm to za sebou 4 roky .
Také první narkoza, operace.
Já si operatera vybrala a tak jsem mu 100% věřila.
První tmy trochu bolest .

Ale 9 den po operaci už jsem sla si práce .
Sice opatrně , ale dalo se.

ODPOVĚDĚT
Věra M. (veramarysa) ID 163349 (18.4.2021, 19:41)
Všechno vám vysvětlí, na vše co chcete se zeptejte. Strach pramení z nevědomosti. V den nástupu se ještě najíst dostanete, něco lehkého...lačníte až od půlnoci. Pokud máte hraniční cukr dostanete infúzi s inzulínem podle výše glykémie. Myslím, že vaše obavy jsou normální, ale naprosto zbytečné. Nebojte, určitě vám po operaci bude lépe... Držím palce. (Y)

ODPOVĚDĚT
Martina Š. (e-sladkyspanek.cz) ID 159367, mimibazar.cz/e-sladkyspanek (18.4.2021, 20:33)
Souhlas s každým písmenkem, slovem (F)

ODPOVĚDĚT
Michaela H. (M.hez) ID 15230, mimibazar.cz/mhezin (18.4.2021, 19:12)
Taky jsem se bála, první operace, první narkóza, navíc jsem strašpytel co špatně snáší bolest, ale teď po roce říkám že super.. Jestli chcete písněte, ráda s vámi vše proberu.

ODPOVĚDĚT
Romana Z. (zonoro) ID 244070 (18.4.2021, 19:12)
Byla jsem o prázdninách. Nejhorší je čekat na operaci. Pak pohoda, krvácení jen minimální první den po operaci. Člověk je hrozně unavený. Rekonvalescence - aspon půl roku nezvedat nic těžkého (ani těžké tašky s nákupem), zákaz plavání v bazénu (než dovolí doktor) a jízda na kole.
Všechno vám řeknou.
Jíst nesmíte, ale to se domluvte v nemocnici. Já byla přijatá dopoledne, na oběd dostala polívku a pak už nejedla. Na operaci mě vzali až další den v poledne (měli moc akutních případů, musela jsem počkat ,-)), od půlnoci se nesmí pít. Celou noc jsem nespala a byla vzhůru snad od tří hodin. Když mi pak půl hodiny před operací dali prášek na uklidnění (dávají všem), skoro jsem spala, když mě vezli na sál.
Jinak je to ÚŽASNÉ nemít menstruaci.
Bála jsem se moc, ale nebylo čeho. Věřte, že to dobře dopadne (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela D. (macekd) ID 22894, mimibazar.cz/macekd (24.4.2021, 21:33)
vidím, že jste z Hulína... Můžu dotaz? Byla jste v KM, nebo jinde? A kdo Vás operoval? Klidně do vzkazů, jestli chcete (F)
Já měla jít loni na podzim, to mi odložili a půjdu letos na podzim. Není to akutní, chtěli mě operovat teď na jaře, ale nebyla jsem psychycky připravená ,-)

Předem díky za info (F)

ODPOVĚDĚT