Podomní prodej - rodiče koupili matrace,peřiny a
polštáře,přes telefon jim řekli, že vyhráli peřinu a pak přijeli,předvedli a oni to koupili...Dá se nějak odstoupit od smlouvy? Jestli teda rodiče přesvědčíme:_(
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Stanislava B. (stanule) ID 21846, mimibazar.cz/0 (30.4.2021, 9:33)
U našich se taky na začátku týdne odehrál podvod.
Chlap volal mamce, že došlo k zneužití její karty, představil se jako bezpečnostní technik její banky s tím, že ji pomůže zablokovat kartu, se kterou chtěl někdo vybrat peníze na slovensku, ukrajině atd. Pravděpodobně to byla pohádka. Stejně jako všecko co jí za hodinu a půl telefonátu navykládal.

Údajně, aby nemohlo dojít k zneužití předschválené půjčky, tak ji donutil tu půjčku vzít, že potřebuje, aby nikde nic nehlásila, protože mají možná interní zpronevěření, že potřebuje ty lidi nachytat. Takže mamka mu krom asi údajů prozradila i autorizační sms, která ji došla k půjče na 150 tis. Na svém účtu měla jeden důchod, takže pro chlapa žádná výhra. Tak čekal na půjčku.

ODPOVĚDĚT
Stanislava B. (stanule) ID 21846, mimibazar.cz/0 (30.4.2021, 9:36)
Pak ji řekl, že možná bude muset její peníze převést do depozitu aby je ochránil..
Půjčka na 150 tis byla předschválená, byla v podstatě ihned na účtu.
Já si děkuju, že jsem přijela a ona mi to řekla, protože bráchovi, co bydlí vedle by se nepochlubila.
Ještě ten večer jsem veškeré peníze převedla k sobě a zůstaly tam do doby, kdy jsme řekli, že pan bezpečnostní technik už asi volat nebude...protože na kontě byla 0.
Pak jsme urychleně půjčku splatili, změnily se přes linku přístupové údaje atd.,
ale nejsem si jistá, jestli to pomohlo, protože v době změny přístupů, nebo někdy okolo byly podány další dvě žádosti o půjčky.
Celé odpo jsem visela na telefonu a řešila to s bankou, až jsem nakonec mamce vyrovnala její skutečnou půjčku a účet dala zrušit.

Ti podvodníci opravdu umí jednat s lidma, jsou znalí věci a velmi přesvědčiví. Nevěřila bych, že se moje mamka takhle dá nachytat.

ODPOVĚDĚT
Zuzana B. (nzuza) ID 106353, mimibazar.cz/nzuza (5.5.2021, 22:00)
Dobrý den, o jakou banku se jednalo? Děkuji

ODPOVĚDĚT
Marcela L. (hokovka) ID 655, mimibazar.cz/hokovka (30.4.2021, 11:04)
A jak se dostal k tomu jejimu uctu , ona mu v ramci "kontroly a jeji zachrany" prozradila prihlasovaci udaje tedy id a heslo? nebo se mu zadarilo prolimit net banking ze bylo slabe heslo?

ODPOVĚDĚT
Stanislava B. (stanule) ID 21846, mimibazar.cz/0 (30.4.2021, 11:14)
To právě vůbec nevím *-) Tohle mi nepřiznala, ale asi mu toho prozradila docela dost. Heslo slabé neměla. Ale zvláštní je, že po mé kontrole způsobu přihlašování měla zavedenou appku v bankovnictví, kterou si ona neudělala. (6)

ODPOVĚDĚT
Marcela L. (hokovka) ID 655, mimibazar.cz/hokovka (30.4.2021, 13:07)
já to právě teď nedávno četla, že banky apelují, aby lidé neodepisovali na žádné emaily, které jim přijdou s žádostí o vyplnění přihlašovacích údajů a sms kódů a u karet, že když jim někdo zavolá a chce číslo karty a že za chvíli mu pak přijde sms kód kterým ho ten "technik" ověří, ale ve skutečnosti si zaplatí na netu (zip) a to samé se může dít i na banking, že zavolají a že je ověří jen po sdělení Id a hesla a kódu a jsou v bankingu jedna dvě.... oni to umí člověka zblnout..... já když to četla, tak jsem hned psala svému 22 letému telátku, že kdyby se o to někdo pokoušel, takže nic nesdělovat a klusat na pobočku banky a to oznámit i tomu volajícímu..... tak appku jí mohl nanavigovat jak si stáhnout..... (zip)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka R. (belohi) ID 123926 (30.4.2021, 12:12)
Tak ještě, že Vám to mamka řekla a vy jste byla pohotová. Snad si příště dá pozor, i ta moje :-)

ODPOVĚDĚT
Stanislava B. (stanule) ID 21846, mimibazar.cz/0 (30.4.2021, 12:41)
(F) JJ, lepší je asi pořád rodiče upozorňovat, že existujou šmejdi. Gratuluju si, protože jsme mohli přijít o chalupu. Asi by to neměli šanci splácet. A na druhou stranu nechápu, proč ty banky ty půjčky dovolujou, když tam chodí jen důchod 12-13 tis *-)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
Dobromila B. (Dobra) ID 49652 (28.4.2021, 19:30)
Pro radu se obraťte sem:
https://www.asociace-sos.cz/

ODPOVĚDĚT
JANA H. (FOXLÍK) ID 24185, mimibazar.cz/foxlik (28.4.2021, 19:02)
Malýma písmenkama by tam někde na smlouvě mělo být,že lze do 7mi dnů od podpisu odstoupit od smlouvy.Mí rodiče před lety udělali podobné a tím,že smlouvu podepsali doma,tak to šlo bez problému.Mimi místo trvalého pobytu by to bylo komplikovanější,ale taky to lze.Ale toto bylo pčed lety,ti šmejdi jsou vynalézavější a mají stále jině finty.Zkuste si raděj zavolat na inspekci(ČOI).Držím palce.

ODPOVĚDĚT