RYCHLÉ ZAPEČENÉ BAREVNÉ RIZOTO - nízkokalorické, zdravé jednoduché, výtečné - i pro ne zrovna milovníky rýže jako jsem já !!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500gr. kuřecího masa, asi 300gr rýže (nejlépe Parboiled), 1-2 sáčky mražené zeleniny, jakou máte rádi, 2 cibule, 3 lžíce oleje, grilovací koření nebo Gyros koření nebo jen červená paprika, sůl, pepř, 2 kostky slepičího vývaru, trocha strouhaného parmezánu či jiného sýra

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, poprášíme kořením a zprudka opečeme.
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!

Nejprve zprudka osmahneme maso s kořením na cibulce...
Do odměrky dáme rýži a do stejné pak připravíme z kostek dvojnásobné množství slepičího vývaru...
Opečené maso, mraženou zeleninu i suchou rýži nasypeme do zapékací mísy...
Vše zalijeme vývarem, osolíme a opepříme dle chuti...
Po 45min pečení na cca 180 stupňů je hotovo!