(recept
si oblíbilo 991 návštěvníků)
RYCHLÉ ZAPEČENÉ BAREVNÉ RIZOTO - nízkokalorické, zdravé jednoduché, výtečné - i pro ne zrovna milovníky rýže jako jsem já !!!!
Potřebné ingredience
500gr. kuřecího masa, asi 300gr rýže (nejlépe Parboiled), 1-2 sáčky mražené zeleniny, jakou máte rádi, 2 cibule, 3 lžíce oleje, grilovací koření nebo Gyros koření nebo jen červená paprika, sůl, pepř, 2 kostky slepičího vývaru, trocha strouhaného parmezánu či jiného sýra
Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, poprášíme kořením a zprudka opečeme.
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!
TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!
2. Do odměrky nasypeme suchou syrovou rýži, a do stejné odměrky poté připavíme dvojnásobné množství slepičího vývaru.
3. Do zapékací mísy dáme opečené maso, zasypeme suchou rýží, dvěma sáčky mražené zeleniny, osolíme, opepříme dle chuti a promícháme. Vše zalijeme vývarem a znovu promícháme.
4. Mísu dáme nezakrytou do trouby na cca 45 min, tj. dokud rýže nezměkne, v průběhu pečení stačí jednou promíchat...
5. Nejlépe chutná toto rizoto servírované s trochou parmezánu a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!
TIPY NA ZÁVĚR: Rizoto jde samozřejmě obměnit dle vaší chuti, např. přidat kari nebo bobkový list či jiné koření, přidat i čerstvou syrovou zeleninu, houby apod. - jen a jen dle vaší chuti a nápadů!
Nejprve zprudka osmahneme maso s kořením na cibulce...
Do odměrky dáme rýži a do stejné pak připravíme z kostek dvojnásobné množství slepičího vývaru...
Opečené maso, mraženou zeleninu i suchou rýži nasypeme do zapékací mísy...
Vše zalijeme vývarem, osolíme a opepříme dle chuti...
Po 45min pečení na cca 180 stupňů je hotovo!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ludvajs
(upraveno)
17. 3. 2017, 14:29
Od té doby, co jsem ho vyzkoušela, už jiné nedělám, u nás doma velmi oblíbené Helena
obchodnice 16
(upraveno)
17. 3. 2017, 11:59
Výborné a jednoduché , dělám bez masa....osmažím cibulku,žampiony na plátky,mraženou zeleninu-mix,trochu kečupu pro barvu a zaliji vývarem,přidám namočenou rýži a dám péct,podávám se sýrem a kys.okurkou
jeremy
(upraveno)
7. 3. 2017, 10:11
Raguella
(upraveno)
30. 1. 2017, 13:09
Dobrý den,již dělám po druhé a moc jsme si pochutnali,děkuji za bezva receptík.
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 1. 2017, 18:19
Simonecka2007
(upraveno)
9. 1. 2017, 22:39
janymonca
(upraveno)
9. 1. 2017, 20:15
super recept
brundicka
(upraveno)
4. 1. 2017, 21:30
Dnes jsem udělala trošičku jinak s kuskusem a luxus.Děti si pochutnali.Děkuji za skvělou inspiraci. Nina
Aluch
(upraveno)
20. 3. 2016, 10:48
Děkuji za recept moc nám chutnalo
kytap
(upraveno)
27. 2. 2016, 19:32
Místo zeleniny dávám zeleninové lečo
andelo2
(upraveno)
27. 2. 2016, 12:36
Opravdu luxusní nikdy se mě rizoto nevedlo, zkoušela jsem různé verze a můj starší syn ho má tak rád a toto chutná úplně nejvíc
Čaverka
(upraveno)
31. 3. 2015, 13:48
Nejlepší rizoto, které jsem kdy dělala! Rychlé a vynikající! Doporučuji a recept ukládám, děkuji
laskonka333
(upraveno)
28. 2. 2015, 13:51
Káťa V.
(upraveno)
28. 2. 2015, 13:26
Jani supr rychlý recept děti jiné rizoto nechtějí ,recept mám uložený moc děkuji
novackova
(upraveno)
20. 10. 2014, 19:34
Raspucha
(upraveno)
20. 10. 2014, 19:26
prima recept, děkuji
Kler1504
(upraveno)
27. 9. 2014, 8:17
Jani, děkuji za super recept , přidala jsem ještě žampiony a je to luxusní , ukládám si ho do oblíbených a zase někdy zopakuji , krásnou sobotu
gary
(upraveno)
10. 4. 2014, 12:39
Jani nejlepší jaký jsem kdy dělala. Dlouho jsem se o takové pokoušela ale bez úspěchu. Připomíná mi to rizoto ze školy které mi vždycky hrozně chutnalo. Vůbec není "dusivé". Díky za recept. Lenka
markyta01
(upraveno)
10. 3. 2014, 17:28
Tak jsem ho dnes udělala a povím vám, že rizoto je bombový !! ...jiné už nedělám !! ......dííky za príííma recept
Krůžička
(upraveno)
25. 1. 2014, 13:28
Taky už jsem zkusila a bylo lepší než to, co jsem dosud dělala