(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Zapečený chřest s lilkem a jogurtem na tymiánu

Potřebné ingredience
chřest, lilek, česnek, šunka, strouhaný sýr, tymián popř. jiné bylinky.. bílý jogurt, dvě vajíčka, rajčata.
Postup přípravy
chřest oloupeme škrabkou od hlavičky po celém stonku. Uvaříme v hrnci s vodou ponoříme konce a hlavičky necháme nad vodou. Přidáme 2 lžičky soli a 2 lžičky cukru. Uvařený chřest zabalíme do šunky. Do pekáčku opečeme cibulku popř. šalotku. Já přidala na olivovém oleji podušený a nakrájený lilek s česnekem pár cherry rajčátek. Do pekáčku na cibulku dáme chřest, dáme lilek, přidáme jeden bílý jogurt, dvě vajíčka a zasypeme bylinkama.. nejlépe čerstvé, ale nemusí být... jsou dobré tymián, rozmarýn... bazalka... a posypeme hustě sýrem. Zapečeme....

na talíři se zeleninovým salátem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Matulajzka
(upraveno)
14. 5. 2012, 13:23
Výtečné , opravdu, až bych nevěřila, že malo masinový jídlo může být tak výtečné




nahlásit
Regg
(upraveno)
9. 7. 2011, 18:32
tak dneska jsem dělala, a přesně podle našeho gusta, dokonalé
) díky za super recept

nahlásit