NEBESKÉ SLAVNOSTNÍ ŘEZY, TĚMI OHROMÍTE!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Přísady jsou v každém z kroků v jednoduchém postupu.... Vše doma běžně můžete mít, navíc je třeba jen piškoty, menší pixlu ananasu, 2x čokoládu na vaření, marmeládu, asi 2dcl rumu a sáček mandlí.

POSTUP PŘÍPRAVY

1) SPODNÍ TĚSTO:

270g polohrubé mouky + 380g cukru krupice + 1,5 prášku do pečiva (+ kakao nemusí být) smísit a přidat rozmixovanou cca půlkilovou plechovku ananasu i se šťávou a dvěma vejci. Já peču na 170 asi 20-30min.


2) VRCHNÍ TĚSTO:

150g hladké mouky + 50g cukru moučka + 1/2 prášku do pečiva (+ kakao nemusí být) smísit a přidat 40g hery a menší vejce (nebo vejce bez části bílku). Uhníst tuhé těsto, rozválet na plát na pečícím papíře (nedělá se to nejlíp, ale můžete zaplátovat, bude pod polevou) a péct na 150 cca 7 min. Bude z toho tvrdá placka, která se až na krému zvlhčí a změkne.


3) KRÉM:

1 a ¼ kostky másla utřít s od oka stejným “objemovým“ (ne hmotnostním) množstvím cukru moučka a pak šlehat. Dál uvařit vanilkový puding z jednoho sáčku a ze 3/8 l mléka, oslazený jednou lžící cukru. Tuhý pudink po vychladnutí po lžičkách vešlehávat do krému (přidávám pár kapek rumové tresti).


4) POLEVA:

200g čokolády na vaření rozlámat do hrníčku, přidat ½ až ¾ kostky másla a rozpustit ve vodní lázni. Ne vřelé nalít na povrch a na mírně ztuhlou polevu nasypat cca 100g nasekaných, nasucho pražených mandlí.


5) POSTUP:

Spodní těsto potřít výraznou marmeládou…na ni přijde polovina krému…dál poklást piškoty máčenými v rumu…potom potřít druhou polovinou krému…na to dát vrchní placku z těsta - tu rovnoměrně navlhčit vodou (dělám rozprašovačem)…po vsáknutí přelít polevou a nakonec mandle.


Je to prostě vynikající, dokonce i ti, kteří sladké nemusí, si chtěli přidat!