Picles



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

různá zelenina,různě nastrouhaná,nakrájená,nakrouhaná-dnes to bylo:zelí,mrkev,červená + bílá cibule,hrášek lusk,ředkvička,černá ředkev,kedluben,zelený koriandr(vč.kuliček dole a česneku),kapustičky-meze nejsou určeny,já přidávám také mořskou řasu

POSTUP PŘÍPRAVY

nakrájenou,nakrouhanou,nastrouhanou zeleninu prosolíme a HODNĚ pro mneme v ruce,až pustí štávu.natlačíme do sklenice nebo minikvašáku a zatížíme-mne se rozbil origo,tak si pomáhám obyč.sklenicí a zatížé jinou +kámen.hlavně nesmí dovnitř skoro žádný vzduch(proto si ejště na někdy omotám tu utěrku okolo),jinak by došlo ke hnití,ne kvašení.zeleninu a tvary různě obměnujte:-)pokud pustí zelenina málo vody,dolít převařenou vlažnou se solí-nejlíp použít himalájskou.ustavíme na místo-nepřemisťujeme-nemá to rádo:-)a asi za 1- 2 dny(podle teploty v místnosti)můžeme jíst.proces kvašení zastavíme tak,že dáme do uzavřených sklenic a uchováme v lednici delší dobu.doporučuji dát dolů misku nebo talířek-někdy pouští dost štávy.DOPORUČENÍ:jíst na konci jídla-2-3 vrchovaté polévkové lžíce,sůl použít nejlépe himalájskou

tvarům a druhům se meze nekladou,já jen nedávám křen
pořádně nacpat,zatížit,at doléhá "těžítko" a neměnit místo!!!