Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Picles

0.0
Picles

Potřebné ingredience

různá zelenina,různě nastrouhaná,nakrájená,nakrouhaná-dnes to bylo:zelí,mrkev,červená + bílá cibule,hrášek lusk,ředkvička,černá ředkev,kedluben,zelený koriandr(vč.kuliček dole a česneku),kapustičky-meze nejsou určeny,já přidávám také mořskou řasu

Postup přípravy

nakrájenou,nakrouhanou,nastrouhanou zeleninu prosolíme a HODNĚ pro mneme v ruce,až pustí štávu.natlačíme do sklenice nebo minikvašáku a zatížíme-mne se rozbil origo,tak si pomáhám obyč.sklenicí a zatížé jinou +kámen.hlavně nesmí dovnitř skoro žádný vzduch(proto si ejště na někdy omotám tu utěrku okolo),jinak by došlo ke hnití,ne kvašení.zeleninu a tvary různě obměnujte:-)pokud pustí zelenina málo vody,dolít převařenou vlažnou se solí-nejlíp použít himalájskou.ustavíme na místo-nepřemisťujeme-nemá to rádo:-)a asi za 1- 2 dny(podle teploty v místnosti)můžeme jíst.proces kvašení zastavíme tak,že dáme do uzavřených sklenic a uchováme v lednici delší dobu.doporučuji dát dolů misku nebo talířek-někdy pouští dost štávy.DOPORUČENÍ:jíst na konci jídla-2-3 vrchovaté polévkové lžíce,sůl použít nejlépe himalájskou

tvarům a druhům se meze nekladou,já jen nedávám křen

pořádně nacpat,zatížit,at doléhá "těžítko" a neměnit místo!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nadhoz 16. 2. 2012, 8:20
Díky za recept. Právě jsem zkusila udělat první várku...už se těším až bude hotová
AndikC 2. 2. 2012, 19:16
Je,Moni (flower) díky moc za receptík a názorné foto (Y) (L)
zelenoockam 2. 2. 2012, 19:54
@AndikC preferuji více kedlubny,než zelí-je mi po něm těžko(teda spíš se vznáším hodně) ,-) ,-) ,-)
lidare 2. 2. 2012, 19:06
(Y)taky jsem na podzim dělala,pak jsem si to po uležení dala do sklínek a zavíčkovala,uchovávám v lednici a musím říct,je to výborné. :-) (clamp)
zelenoockam 2. 2. 2012, 19:53
@lidare já v zimě nejím klasické saláty a hodně syrové zeleniny,rajče,okurek,papriku...atd vůůůbec....-jen tohle je prostě moje favoritka (zajic)v lednici uchovávám tak 1-2 dny,pak už dojde 8o| 8o| 8o| ,-) ,-) ,-)
KrtekP 14. 2. 2012, 19:40
@zelenoockam Moniko a to je jako kyselé nebo jen slané
zelenoockam 29. 2. 2012, 22:52
@KrtekP je to kysané,kvašené-podobně chutná kvašák okurka.dost slané,ale prostě kvašené ,-) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie