
![]() |
končící aukce | ![]() ![]() |
novinky na Mimishopu | ![]() ![]() |
návod na inzerci | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmínky inzerce | ![]() ![]() |
možnosti reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
INZERÁTY | TESTOVÁNÍ | SOUTĚŽE | HODNOCENÍ | KOMENTÁŘE | DISKUSE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BYDLENÍ | PORADNA | RECEPTY | VTÍPKY | ![]() |
|
|
Celkem: 10 (zobrazuje se 1-10) |
CHUŤOVKY |
![]() makové řepule-když vás honí mlsná(bez vajíčka,cukru,mouky,lepku,mléka)PRO INSPIRACI POTŘEBNÉ PŘÍSADY řepa cukrovka-asi půl bulvy,mák,semínka(sezam loupaný i neloupaný,slunečnice)sojové mléko,pohankové vločky,vajahit,mandlové lupínky POSTUP PŘÍPRAVY 1/3 řepy nastrouháme,zbylou mixujeme v sekáčku,přidáme vločky a nakonec mandličky.vysypeme do mísy-přidáme sojové mléko + vajahit namísto vajíčka,semínka,mák.já ještě zužitkovala zbytek neslazené kaše vločkové,co zbyla od snídaně,uděláme plátky nebo dle libosti jiné tvary,pečeme okolo 180st.asi 20-30 minut.nahoře posypáno sezamem loupaným,rozkrájeno na maličké plátky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci) KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
PIZZY, CHLEBY |
![]() špaldovo-pohankové dalamánkyPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 300-330ml vody+300g špaldové mouky+100g pohankové mouky+100g žitné celozrné ouky+PL lžíce suš.kvásek+ČLsuš.droždí,špetka cukru + mořskýá sůl+ sušená cibulka.semínka(lněné a sezamové) a hrubozrná sůl+kmín na posyp POSTUP PŘÍPRAVY vše zamícháme,necháme kynout,uděláme dalamánky,posypeme povrch a pečeme asi 1-1,25 hod.max.na 200st-spíš po chvíli zeslabíme-hlídáme,až zhnědnou na povrchu a necháme ještě ve vypnuté troubě dojít asi čtvr hodinky,potom zabalíme do utěrky.v létě můžeme mazat "frešem"-říkám tomu zdravé pomazánce,co mažu pro osvěžení místo másla-do bílého jogurtu nasypu strouhanou mrkev,jablíčko a trošku celeru-himalájská sů+pepř a zamíchám.je to super!!!potom třeba s jadelem,šunčičkou nahoru nebo jen tak??s pažitkou,rukolkou.......ňamina ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci) KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
PIZZY, CHLEBY |
![]() špaldovo-žitné celozrné bochánky-se semínky a smaženou cibulkouPOTŘEBNÉ PŘÍSADY max.3dl vody + špaldová chlebová mouka-280g asi,+žitná celozrná mouka-120g asi-ČJ suš.droždí a PL sušenýkvásek,sůl a špetka cukru.jádělám z kvásku domácího,pokud nemáte-tohle je taky výborné řešení.+různá semínka(dýně,slunečnice.len,sezam)hrubá sůl,může býti kmín.sušená smaž.cibulka. POSTUP PŘÍPRAVY těsto uhněteme(cibulku i semínka můžete dát i dovnitř)-já ručním hnětačem-můžete v pekárně,nechat kynout,potom vyrobit bochánky+posypat,chvíli nechat kynout na plechu-péct necelou hodinku)jak kdy,prostě,až zhnědnou) při asi 200st. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci) KOMENTÁŘE (2) poslední: 19.5.2012, 21:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
CHUŤOVKY |
![]() Zdravá!!!domácí medová šunčička-bez rychlosoli!!!!!POTŘEBNÉ PŘÍSADY masíčko-vyberte si:krůtí,kuřecí,telecí,vepřové,králíčí nebo dle libosti-ne hovězí!!!!vincentka,himalájská sůl,koriandr,kmín,červenářepa,med,cukr moučka,stroužek-dva-tři česneku:-) POSTUP PŘÍPRAVY postup a recept je na kilo masíčka.kilo masa upraveného dle fota a červenou řepu+ ASI 20 g soli(spíš méně a dosolovat) dáme do mísy a dlouho hněteme!!!!až "povolí bílkovina"-maso je takové oslizlé,lepkavé+ přidáme koření asi 1,5-2 dl Vincentky(když je maso hodně štavnaté,i méně),opět promícháme,pak nakonec dodáme stroužky česneku,med a cukr a dáme uležet na dva dny dochladna.naplníme sáček,vložíme do šunkovaru-nemusí být-stačí naplnit do sáčku na tlačenku-vaříme hodinu na 70-80 stupnů,vychládlou můžeme hned jíst.Himalájsokou sůl můžete nahradit asi i obyč.-nemá ale zkušenosti,tu nepožívám OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 35 návštěvníků) KOMENTÁŘE (13) poslední: 20.7.2012, 16:24 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
MOUČNÍKY, POHÁRY |
![]() zdravá jablíčkovo-špaldová buchta-bez cukru a vajíčekPOTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 hrnek mouky špaldové,půl hrnku sekaných ořechů nebo spíš mandlí a rozinek nebo švestek sušených-na oslazení,event.třeba brusinky...2-4 lžíce polévkové karobu(podle toho jak chcete mít octmavou a sladkou buchtu),2 hrnky jablek-sekaných nebo strouhaných hodně nahrubo i se slupkou,2 lžíce vajahitu nebo 2 vajíčka-jak je libo:-)))půlku-bio prášek do pečiva,čtvrt hrníčku tuku-já použila palmovo-kokosový(asi 80g),skořice,formu vysypat kokosem nejlépe POSTUP PŘÍPRAVY vše smícháme v míse a pečeme asi 45 minut i déle asi na 200 stupnů.recept je na maličkou-do zapékací mísy-naplech potřeba dvojnásobek určitě.andle,rozinky a jablíčka jsem sekala v sekáčku-chvilková příprava!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků) KOMENTÁŘE (5) poslední: 12.3.2012, 11:32 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
PIZZY, CHLEBY |
![]() špaldovo-žitný "zdravý" cheba pro začátečníkyPOTŘEBNÉ PŘÍSADY špaldová mouka chlebová,žitný celozrná mouka(jedno jaká,hrubě mletá),kvásek-i sušený,semínka,sůl,voda,cukr POSTUP PŘÍPRAVY celkem 330ml vody,350-400 g špaldové mouky + 150-100g žitné(aby bylo celkem půl kila),kvásek(1 pol.lžíce sušeného),troška soli,cukru,semínka dle libosti-slunečnice,dýně,len....vše zamícháme,dáme na několik hodin "kynout",potom vložím do trouby a peču na asi 180 stupních nejméně hodinku.můžete přidat pro začátek půl kávové lžičku suš.droždí(at pěkně nakyne).později vložím podrobný postup s domácím kváskem+poměry,droždí nemusíte vůbec použít.toto je recept na opravdu velmi!!! rychlou přípravu a lahodný,vonavý chlebík OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 19 návštěvníků) KOMENTÁŘE (4) poslední: 18.5.2012, 15:19 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
DIETY |
![]() štrůdlíky pro sexy postavičku:-)))-celozrný,špalový bez cukruPRO INSPIRACI POTŘEBNÉ PŘÍSADY základní recept-pro začátečníky:-)250ml bílého jogurtu,hladká mouka 200g,špaldová celozrná 450g,rostlinný tuk 200g.já si ovšem recept "vytůnila" a upekla bez živočiš.tuku-ze sojového jogurtu a jen a jen špaldový celozrný-takže hladké špaldové celozrné jsem dala trošku více-asi 250-300g a 450g hrubě mleté celozrné(přidávejte hladkou dle potřeby-až je těsto vláčné,ne blátivé!!! nápln sladkého-jablíčkam,rozinky,slunečnic.semínka,skořice,oříšky\\)madndličky)slaný-dle libosti-jápoužila špenát listy,tofu,vegasalám(vše vi.foto)+ dýnové semínka POSTUP PŘÍPRAVY těsto zpracujeem na krásně vláčné-podobné klasice listovému,rozdělíme na dvě části,bnechme ztuhnout a utvoříme potom záviny s náplní dle libosti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 14 návštěvníků) KOMENTÁŘE (2) poslední: 13.1.2014, 13:14 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
SALÁTY, ZÁLIVKY |
![]() PiclesPOTŘEBNÉ PŘÍSADY různá zelenina,různě nastrouhaná,nakrájená,nakrouhaná-dnes to bylo:zelí,mrkev,červená + bílá cibule,hrášek lusk,ředkvička,černá ředkev,kedluben,zelený koriandr(vč.kuliček dole a česneku),kapustičky-meze nejsou určeny,já přidávám také mořskou řasu POSTUP PŘÍPRAVY nakrájenou,nakrouhanou,nastrouhanou zeleninu prosolíme a HODNĚ pro mneme v ruce,až pustí štávu.natlačíme do sklenice nebo minikvašáku a zatížíme-mne se rozbil origo,tak si pomáhám obyč.sklenicí a zatížé jinou +kámen.hlavně nesmí dovnitř skoro žádný vzduch(proto si ejště na někdy omotám tu utěrku okolo),jinak by došlo ke hnití,ne kvašení.zeleninu a tvary různě obměnujte:-)pokud pustí zelenina málo vody,dolít převařenou vlažnou se solí-nejlíp použít himalájskou.ustavíme na místo-nepřemisťujeme-nemá to rádo:-)a asi za 1- 2 dny(podle teploty v místnosti)můžeme jíst.proces kvašení zastavíme tak,že dáme do uzavřených sklenic a uchováme v lednici delší dobu.doporučuji dát dolů misku nebo talířek-někdy pouští dost štávy.DOPORUČENÍ:jíst na konci jídla-2-3 vrchovaté polévkové lžíce,sůl použít nejlépe himalájskou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků) KOMENTÁŘE (7) poslední: 29.2.2012, 22:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
CUKROVÍ |
Čokoládovo-mandlové pralinky s kaštanyPOTŘEBNÉ PŘÍSADY .Příprava: 30 minut + chlazení 2 hodiny • 200 g loupaných vařených jedlých kaštanů • 300 ml smetany ke šlehání • 250 g hořké čokolády • 1 lžíce másla • 2 lžíce brandy • 100 g strouhaných lískových oříšků POSTUP PŘÍPRAVY 1. Kaštany jemně nasekáme nebo nahrubo nastrouháme. 2. Smetanu přivedeme k varu, přisypeme nalámanou čokoládu a promícháváme, dokud není rozpuštěná. 3. Přidáme máslo, brandy a mícháme směs do zhoustnutí. Stáhneme z plamene a vmícháme kaštany. 4. Směs necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak chladíme dvě hodiny v ledničce. 5. Z hmoty vykrajujeme lžičkou kuličky, které obalíme v mletých oříšcích. ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci) KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
CHUŤOVKY |
Saskia likérek-pistáciovýPRO INSPIRACI POTŘEBNÉ PŘÍSADY 4 žloutky,200g cukr krupice,1 vanilkový cukr(nejlépe trošku čerstvé vanilky z lusku),800g slaz.kondenz.mléka,200ml 30% smetany(šlehačky),60 g (i víc) nesolených,loupaných pistácií,RUM POSTUP PŘÍPRAVY Krásný dárek od mé dcerunky!!!!takže:Cukr,vanilku a žloutky vyšlehat do pěny,přidat smetanu a kondenz.mléko.ponořit vše do vodnílázněa míchat do zhoustnutí.v mixeru rozsekat pistácie s rumem,nechat pár větších kousků a promíchat se směsí.Užijte si sladké svátky:-)))) ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků) KOMENTÁŘE (4) poslední: 8.12.2014, 10:31 | PŘIDAT KOMENTÁŘ |
Celkem: 10 (zobrazuje se 1-10) |