Vynikající kynutý knedlík/ ovocné knedlíky - zadělaný v pekárně a vařený v páře



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 3 ks velkých knedlíků: 600 g polohr. mouky, 200 ml mléka, 100g bílého jogurtu, 1 vejce, lžíce soli , lžička cukru, 1 ks droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Zadělávám v pekárně..v pořadí mléko-jogurt-vejce-droždí-mouka-sůl-cukr...těsto by se nemělo lepit, spíš tužší, popř. přidáme mouku nebo mléko..až těsto vykyne rozdělíme na 3 díly, vytvarujem knedlík a dáme do parního hrnce (každý knedlík do jednoho patra) a necháme ještě 30 min kynout...pokud máte čas nechte klidně ještě 1 hodinu kynout, knedlíky budou krásně nadýchané..vaříme v páře 25 min...ihned po uvaření propícháme špejlí a pomažeme olejem, aby neokoraly...
Dá se samozřejmě zadělat normálně a uvařit pouze v páře..knedlíky jsou opravdu vynikající, už jsem nekupovala ani nepamatuji:)
Těsto je výborné i na ovocné knedlíky, dám jen špetku soli a trochu víc cukru a kendlíky ještě před zapnutím páry trochu pomašluji olejem a knedlíky jsou výborné, krásně nadýchané:).