Brynzové halušky s uzeným/ se špenátem a nivou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balení halušek v prášku, brynza (lze nahradit neochuceným pom. máslem nebo nivou), velká cibule, uzené maso (popř. šunka), kousek másla, kys. zelí..na špenátové potřebujeme ještě listový špenát a stroužek česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

Kupuji instantní halušky V Penny, a z jednoho balení udělám jak s uzeným, tak se špenátem.
Nejprve uvaříme halušky dle návodu, po uvaření je trochu propláchnu studenou vodou, aby se tak nelepily, dáme do velké mísy s kouskem másla, pak přidáme brynzu (můžeme nahradit pom. máslem nebo nastrouhanou nivou). Rozdělím si na 2 části, 2/3 dělám s uzeným a zbytek se špenátem...Pak na oleji osmažíme cibulkou s nakrájeným uzeným masem a přidáme k haluškám, nakonec přidáme kys. zelí...podle chuti dosolíme a dopepříme.
Na špenátové halušky si osmažím cibulku, přidám listový špenát a podusím, nakonec nastrouhám stroužek česneku a můžeme dát i strouhanou nivu, vše smíchám s již uvařenými haluškami.
Je to moc dobré, syté a hlavně rychlé....dlouho předtím jsem se doma patlala s domácíma haluškama, než jsem objevila tu instantní směs a už jiné nedělám, je to méně pracné a chutově také dobré..

špenátové halušky