Bramboračka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Máslo, cibule, petržel, celer, mrkev, brambory, houby, sůl, drcený kmín, pepř, majoránka, česnek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle zpěníme cibuli do zlatova ( tak 3 cibule ). \r\nNa cibulku dáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, petržel.
Necháme orestovat (vůbec se nebojte, když se dole zelenina přichytí - nesmí se ale spálit).
Zasypeme kmínem, solí, pepřem.
Přidáme houby.
Přidáme na kostky nakrájené brambory ( dávám hodně, vaříme bramboračku, ne zeleninový vývar :-) Opět necháme orestovat.
Zalijeme vodou na požadované množství. Během varu několikrát promícháme, brambory jak měknou, samy polévku zahustí. Nezahušťuji jíškou.
Pokud jsou měkké, stáhnu oheň na minimum a polévku zasypu majoránkou a vložím utřený česnek se solí. Nechám jen chvilku projít varem.
Dobrou chuť

Zpěněná cibulka
Orestovaná zelenina
Zelenina a houby, před podlitím vodou
Utřený česnek se solí, udělá kašičku.
A je vařeno, dobrou chuť