Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE MILADY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

75 minut • 3 osoby • dostupné Použité ingredience •600 g libového bůčku •2 cibule •4 stroužky česneku •200 ml světlého piva •lžíce rajčatového protlaku + hořčice •1–2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru •2 lžíce sušených brusinek •sůl, pepř, paprika sladká i pálivá

POSTUP PŘÍPRAVY

Návod k přípravě

Maso si nakrájejte na větší kostky. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smíchejte s masem a nechte hodinku odležet. Před pečením smíchejte maso s hořčicí, protlakem, zázvorem a cibulí. Vyhřejte troubu a smíchané maso dejte zatím bez podlití do trouby zapéct. Poté zalejte pivem, přikryjte poklicí a pečte do měkka. Podle potřeby podlévejte vývarem nebo horkou vodou. Před dopečením asi 10 minut přidejte brusinky a dopečte. Zpravidla je to dosti husté a nemusí se zahušťovat. Když chcete více šťávy, zahustěte lžíci hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provařte.
PŘILOHA-br.knedlík,špenát