(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE MILADY
Potřebné ingredience
75 minut • 3 osoby • dostupné Použité ingredience •600 g libového bůčku •2 cibule •4 stroužky česneku •200 ml světlého piva •lžíce rajčatového protlaku + hořčice •1–2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru •2 lžíce sušených brusinek •sůl, pepř, paprika sladká i pálivá
Postup přípravy
Návod k přípravě
Maso si nakrájejte na větší kostky. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smíchejte s masem a nechte hodinku odležet. Před pečením smíchejte maso s hořčicí, protlakem, zázvorem a cibulí. Vyhřejte troubu a smíchané maso dejte zatím bez podlití do trouby zapéct. Poté zalejte pivem, přikryjte poklicí a pečte do měkka. Podle potřeby podlévejte vývarem nebo horkou vodou. Před dopečením asi 10 minut přidejte brusinky a dopečte. Zpravidla je to dosti husté a nemusí se zahušťovat. Když chcete více šťávy, zahustěte lžíci hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provařte.
PŘILOHA-br.knedlík,špenát
Maso si nakrájejte na větší kostky. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smíchejte s masem a nechte hodinku odležet. Před pečením smíchejte maso s hořčicí, protlakem, zázvorem a cibulí. Vyhřejte troubu a smíchané maso dejte zatím bez podlití do trouby zapéct. Poté zalejte pivem, přikryjte poklicí a pečte do měkka. Podle potřeby podlévejte vývarem nebo horkou vodou. Před dopečením asi 10 minut přidejte brusinky a dopečte. Zpravidla je to dosti husté a nemusí se zahušťovat. Když chcete více šťávy, zahustěte lžíci hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Provařte.
PŘILOHA-br.knedlík,špenát
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
4. 1. 2016, 9:05
mňáááááám
mimicek
(upraveno)
22. 11. 2015, 22:12