Nakládaná kapie ve sladkokyselém nálevu - nálev i na nakládání hub a ostatní zeleniny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kapie, celý pepř, nové koření, bobkový list, NÁLEV: 4 litry vody, 1 litr octa, 30 dkg cukru krystal, 15 dkg soli, 50 tablet sacharinu

POSTUP PŘÍPRAVY

Nálev si udělám tak, že všechny suroviny spolu asi 5 minut povařím.
Papriky očistím, omyju a nakrájím podélně - podle velikosti papriky cca na 4 díly.
Papriky skládám do zavařovacích sklinek, potom na ně naliju olej, přidám koření - 1 bobkový list, 2 kuličky pepře a 2 kuličky nového koření. To celé zaliju teplým nálevem.
Zavařuje se 30 minut na 85 stupňů.

Recept mám od mamky a v něm ještě bylo hořčičné semínko, to jsem neměla tak jsem ho nedala a i tak je nálev výborný. Podle mého by se mohla přidat i cibula k paprice.