Krokety z květáku a brambor



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 menší květák,10dkg šunkového salámu,3 větší brambory uvařené ve slupce,1 namočený rohlík v mléce,2 vejce,trochu hladké mouky,sůl,pepř ,strouhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Květák si uvaříme v osolené vodě dopoloměkka, necháme vychladnout a rozmačkáme.Rohlík namočíme do mléka.Brambory uvařené ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme,přidáme k rozmačkanému květáku,přidáme vymačkaný rohlík,2 žloutky,šunkový salám nakrájený na nudličky ,sůl ,pepř a podle potřeby strouhanku.(pozor ať nemáme těstíčko moc tuhé)Na prkénku posypaném moukou tvarujeme krokety,které obalíme v rozšlehaných bílcích a strouhance a smažíme v rozpáleném tuku dozlatova.Podáváme s brambory a tatarskou omáčkou.

Domácí tatarská omáčka:1 vejce a 1 žloutek, olej, sůl ,bílý pepř,1 lžička plnotučné hořčice,1 lžička vinného octa,1 malou cibulku,1 malou sladkokyselou oukurku,1 stroužek česneku, trochu moučkového cukru

Dáme si do zavařovací sklenice vejce+ + žloutek, lžičku hořčice a octa a zašleháme tyčovým mixérem, postupně přikapáváme olej, až do té doby ,než budeme mít majonézu dostatečně hustou. Pak dochutíme solí a bílým pepřem. Cibuli ,okurku a stroužek česneku do hotové majonézy nastrouhám najemno. Nakonec ještě hotovou tatarskou nepatrně podle chuti přisladím.