Košíčky z listového těsta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Listové těsto, tvarohová náplň, hroznové víno.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na internetu jsem objevila jeden zajímavý obrázek a ten mě vedl k vyzkoušení těchto košíčků. Náplň jsem zvolila tvarohovou, v originále je nejspíš kečup a oliva.

Těsto rozválíme na plát silný 2-3 mm a vykrajujeme kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem asi 1 cm od sebe. Kraje koleček potřeme rozšlehaným vejcem, do středu malou lžičkou vložíme tvaroh (ne vaničkový) zamíchaný s cukrem a vejcem, na to položíme kuličku vína. Celou řadu přikryjeme proužkem těsta, rozkrájíme a potřeme vejcem. Pečeme v troubě předehřáté na 210°C. Po upečení náplň klesne a vytvoří se ouško košíčku.

Ani jedno ouško se neutrhlo, krásně drží.
zkoušela jsem je i s pudinkem a broskví
Výborné jsou také, ale tvarohové se dělaly líp.
A tady je ten jednoduchý postup, který mě tak zaujal. Každý se pak divil, jak jsem ty košíčky dělala a co musely dát práce. Zatím to bylo tak lehké a rychlé.