Papriky plněné sýrem - na gril i do trouby/remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Slovenské papriky (ty klasické světle zelené); Sýr Balkán nebo balkánského typu; Sýr Niva; Anglická/Váhalová slanina/bok-plátky dlouhé;

POSTUP PŘÍPRAVY

papriky umyjeme, vyčistíme, je dobré vyříznout bubáky tak, aby zůstal okraj, oba druhy sýru nadrobíme do misky a uděláme směs sýr plníme do paprik, musíme vyvinout mírný tlak k natlačení až do špičky, pozor, aby paprika nepraskla necháme trochu místa, aby bylo možné papriku „zašpuntovat“ plátkem Anglické, vždy složím na čtvereček a natlačím za okraj; papriku NESOLÍME - slané jsou již sýry každou papriku omotáme plátkem Anglické a skládáme do pekáčku, do remosky (dávám pečící papír, mám starou hliníkovou), nebo na grilovací tácek, malinko podlijeme vodou, jen opravdu minimálně, na gril nepodléváme (tácek má dírky), papriky pustí hodně šťávy (tu pak vyjídám rohlíkem :D) pečeme tak cca 40 min., anglická by měla být do křupava, papriky na skus, podáváme s pečivem, já mám ráda se sicilským rajčatovým džemem Pokud máme grilovačku a je nás opravdu hodně, nechce se mi sýr cpát do paprik, nadělám lodičky, tedy papriky podélně na půl a směsí sýrů zasypu a pokladu anglickou, také výborné a zcela bezpracné, DOBROU CHUŤ!

Slovenské papriky (ty klasické světle zelené); Sýr Balkán nebo balkánského typu; Sýr Niva; Anglická/Váhalová slanina/bok - plátky dlouhé
papriky umyjeme, vyčistíme, je dobré vyříznout bubáky tak, aby zůstal okraj, oba druhy sýru nadrobíme do misky a uděláme směs
sýr plníme do paprik, musíme vyvinout mírný tlak k natlačení až do špičky, pozor, aby paprika nepraskla; necháme trochu místa, aby bylo možné papriku „zašpuntovat“ plátkem Anglické, vždy složím na čtvereček a natlačím za okraj; papriku NESOLÍME - slané jsou již sýry
každou papriku omotáme plátkem Anglické a naskládáme do pekáčku, do remosky (dávám pečící papír, mám starou hliníkovou), nebo na grilovací tácek, malinko podlijeme vodou, jen opravdu minimálně, na gril nepodléváme ( tácek má dírky), papriky pustí hodně šťávy (tu pak vyjídám rohlíkem :D)
pokud zbude sýr, můžeme posypat; pečeme tak cca 40 min., anglická by měla být do křupava, papriky na skus
po upečení; sýr má tendenci vytéct, ale to vůbec nevadí, pak přihodíte na talířek :)
můžeme podávat s pečivem, já mám ráda se Sicilským rajčatovým džemem; DOBROU CHUŤ!!
ještě foto, když se mi papriky nechtějí plnit, naříznu na půl a naplním shora