Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Papriky plněné sýrem - na gril i do trouby/remosky

0.0
Papriky plněné sýrem - na gril i do trouby/remosky

Potřebné ingredience

Slovenské papriky (ty klasické světle zelené);
Sýr Balkán nebo balkánského typu;
Sýr Niva;
Anglická/Váhalová slanina/bok-plátky dlouhé;

Postup přípravy

papriky umyjeme, vyčistíme, je dobré vyříznout bubáky tak, aby zůstal okraj, oba druhy sýru nadrobíme do misky a uděláme směs
sýr plníme do paprik, musíme vyvinout mírný tlak k natlačení až do špičky, pozor, aby paprika nepraskla
necháme trochu místa, aby bylo možné papriku „zašpuntovat“ plátkem Anglické, vždy složím na čtvereček a natlačím za okraj; papriku NESOLÍME - slané jsou již sýry
každou papriku omotáme plátkem Anglické a skládáme do pekáčku, do remosky (dávám pečící papír, mám starou hliníkovou), nebo na grilovací tácek, malinko podlijeme vodou, jen opravdu minimálně, na gril nepodléváme (tácek má dírky), papriky pustí hodně šťávy (tu pak vyjídám rohlíkem :D)
pečeme tak cca 40 min., anglická by měla být do křupava, papriky na skus, podáváme s pečivem, já mám ráda se sicilským rajčatovým džemem
Pokud máme grilovačku a je nás opravdu hodně, nechce se mi sýr cpát do paprik, nadělám lodičky, tedy papriky podélně na půl a směsí sýrů zasypu a pokladu anglickou, také výborné a zcela bezpracné, DOBROU CHUŤ!

Slovenské papriky (ty klasické světle zelené); Sýr Balkán nebo balkánského typu; Sýr Niva; Anglická/Váhalová slanina/bok - plátky dlouhé

papriky umyjeme, vyčistíme, je dobré vyříznout bubáky tak, aby zůstal okraj, oba druhy sýru nadrobíme do misky a uděláme směs

sýr plníme do paprik, musíme vyvinout mírný tlak k natlačení až do špičky, pozor, aby paprika nepraskla;
necháme trochu místa, aby bylo možné papriku „zašpuntovat“ plátkem Anglické, vždy složím na čtvereček a natlačím za okraj; papriku NESOLÍME - slané jsou již sýry

každou papriku omotáme plátkem Anglické a naskládáme do pekáčku, do remosky (dávám pečící papír, mám starou hliníkovou), nebo na grilovací tácek, malinko podlijeme vodou, jen opravdu minimálně, na gril nepodléváme ( tácek má dírky), papriky pustí hodně šťávy (tu pak vyjídám rohlíkem :D)

pokud zbude sýr, můžeme posypat; pečeme tak cca 40 min., anglická by měla být do křupava, papriky na skus

po upečení; sýr má tendenci vytéct, ale to vůbec nevadí, pak přihodíte na talířek :)

můžeme podávat s pečivem, já mám ráda se Sicilským rajčatovým džemem; DOBROU CHUŤ!!

ještě foto, když se mi papriky nechtějí plnit, naříznu na půl a naplním shora

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 4. 10. 2017, 10:33
(F) (F)
gabb 4. 10. 2017, 10:27
(Y) (Y)
MíšaC 10. 9. 2017, 0:45
Naprosto luxusní pohoštění pro návštěvy (Y) Přidala jsem k sýrům měkký tvaroh, abych trochu zvětšila objem náplně a mírně ubrala na slanosti (nebyla jsem si jistá, jak se na to budou tvářit dcery) a bylo to fakt vynikající ^o)
šubka 14. 7. 2017, 19:02
Ukládám a brzy vyzkouším, díky
PavčaS 14. 7. 2017, 15:31
vyzkoušeno a je to výýýborné (Y) (Y) (Y). Děkuji za recept (F)
Kutil 7. 6. 2017, 12:06
Eliško,smekám klobouk. (Y) (Y) (Y)Papriky jsem dnes udělala a manžel který nemusí sýrové a jiné podobné věci,prohlásil,že mu moc chutnalo (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl)a mám brzy zopakovat.Děkujeme za skvělý recept (D) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) (F) Jitka
Podpora MMB 7. 6. 2017, 22:11
@Kutil Děkuji, to mám radost (Y)
Jaňulíček 6. 6. 2017, 8:08
Skvělé!
Beatík 5. 6. 2017, 12:19
Výborné a strašně žravé ,-) (Y)
motji 2. 6. 2017, 20:19
Jo! Přesně tohle dělá moje tchýně... udělá je většinou večer v domnění že budou na druhý den a já chodím a skoro všechno sežeru sama ,-) ,-). Ted jsem se ptala, kdy budou..asi pujdu na nákup ,-) ,-)
evicela 2. 6. 2017, 13:42
dělala jsem včera,náplň- sýr feta, 45% eidam, kostka Lučiny+10 dg nasekané šunky, ucpané anglickou + plátky nahoru, pod to jsem podhodila dvě nasekané mladé cibule i s natí, 4 str česneku a asi 5 menších slovenských rajčat, pekla jsem tak 20 min pod alobalem a pár minut na zezlátnutí bez,dole se udělala skvělá majda, trocha těch sýrů vytekla ale totálně jsem se s prominutím přežrala, nešlo přestat baštit (Y)
Podpora MMB 2. 6. 2017, 14:49
@evicela (Y) ,-) přesně, já jich udělám pekáč a chodím tak dlouho, až je sežeru, je to dobré pak i na studeno a tu majdu "vyžírám" rohlíkem :-D
kotrlka 31. 5. 2017, 9:01
Mňam to vypadá výborně, vyzkouším.
adminka Lucka 25. 5. 2017, 14:49
Otestováno adminy ,-) a vůbec se nebojte přidat tam i goudu a ještě sýry promíchat s trochou zakysané smetany s rozmačkaným česnekem... a vůbec nejlepší je nacpat se těmi paprikami tak v deset večer, protože vám kolegyně pošle fotku a dostanete na ně chuť taky 8o|
Podpora MMB 2. 6. 2017, 13:26
@adminka Lucka ... a když nemáš goudu, dej ta eidam (smich) (smich) (smich) teď byly levné papriky v Albertu, můžu já za to :-D :-D :-D
adminka Lucka 2. 6. 2017, 20:07
@Podpora MMB a když nemáte sýr, dejte houby, jak kdo má rád ...proč tady nemáme smajla co vypadá jak babica? ,-)
Podpora MMB 3. 6. 2017, 16:12
@adminka Lucka takového smaila ještě svět neviděl (zip) (smich)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie