Hokkaido polévka s kari
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hokkaido dýně, kari, olivový olej, mléko/smetana, sůl, pepř, vývar/voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Od někoho dostaneme Hokkaido dýni :), dobře omyjeme, zbavíme vnitřních semínek a nakrájíme i se slupkou na malé kostičky. V hrnci zahřejeme olivový olej, orestujeme kostičky dýně, zasypeme dle chuti kari kořením a zarestujeme. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, kdo má rád, může opepřit a dusíme do úplného změknutí. Poté rozmixujeme na hladkou kaši/polévku a poředíme mlékem, nebo smetanou, záleží na každém, co mu cholesterol dovolí :). Na talíři můžeme dochutit zakysanou smetanou, šlehačkou, dýňovým olejem, semínky. Polévka je výborná jak horká, tak vychlazená, dobrou chuť ...
|
Od někoho dostaneme Hokkaido dýni :) |
|
Potřebné suroviny .. |
|
Dýni dobře omyjeme, zbavíme vnitřních semínek a nakrájíme i se slupkou na malé kostičky. V hrnci zahřejeme olivový olej, orestujeme kostičky dýně, zasypeme dle chuti kari kořením a zarestujeme. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, kdo má rád, může opepřit a dusíme do úplného změknutí .. |
|
Poté rozmixujeme na hladkou kaši/polévku a poředíme mlékem, nebo smetanou, záleží na každém, co mu cholesterol dovolí ... |
|
Na talíři můžeme dochutit zakysanou smetanou, šlehačkou, dýňovým olejem, semínky, nebo jen přidat třeba bazalku. Polévka je výborná jak horká, tak vychlazená, dobrou chuť ... |