Bramborová bageta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

230 ml vody 7 lžic olivového oleje 150 g uvařených brambor 500 g hladké mouky 3 lžičky soli 1/2 kostky droždí 1 lžička medu nebo cukru krystal (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše dám do domácí pekárny-voda, olej, sůl,droždí, cukr, brambory-ani je moc nerozmačkávám a nakonec mouku. Program příprava těsta nebo pizza.

Po vykynutí těsto vyndám na hodně pomoučněný vál. Brambory do těsta můžete využít třeba i z předešlého dne, když vám zbyly. Nelekněte se, těsto bude hodně lepkavé. Z tohoto množství můžete udělat dvě nohavice-velké bagety nebo tři menší.

Rozdělte si těsto a srolujte ho v nohavici. Hodně moučněte a přeneste na plech s pečicím papírem. Nechte kynout ještě 30 minut. Troubu si rozehřejte na 230°C a než dáte plech do trouby, udělejte ostrým nožem do bagety zářezy. Na dno trouby dejte rendlík s ledovou vodou, aby bagetky lépe nakynuly.

Pečte podle potřeby. Kdo udělá menší nohavice, stačí 20 minut. Pokud uděláte dvě, pečte trochu déle cca 25-30 minut.

Děkuji Monče za její opět úžasný a bezkonkurenční recept. Bageta je nádherně vláčná po bramborách, nedrobí se a je zvenku křupavá.

...když se rozkrojí :-)