Dýňová polévka (s kuřecím vývarem)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuřecí díly na polévku, dýně (Hokkaido, muškátová...), několik kuliček pepře, sůl, sladká smetana, na dozdobení a dochucení dýňový olej a zakysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve dát do hrnce kuřecí skelet + 2 kuličky pepře + sůl.
(Já dávám skelety vařit do sítka, abych nemusela z polévky lovit kosti, maso a koření, ale není to nutné, je možné prostě uvařit vývar, potom scedit a pak teprve dovařit s dýní).
Pomalit minimálně 7 hodin na LOW (3,5l hrnec).

Potom do hrnce přisypat na kostky nakrájenou dýni a pomalit další 2 hodiny.

Poté odstranit z polévky skelet i koření, přidat sladkou smetanu a rozmixovat.

Na závěr přidat obrané maso, pokud je, na talíři dozdobit kysanou smetanou a zakápnout dýňovým olejem.

Nejprve dát do hrnce kuřecí skelet + 2 kuličky pepře + sůl. Pomalit minimálně 7 hodin na LOW.
Potom do hrnce přisypat na kostky nakrájenou dýni a pomalit další 2 hodiny.
Poté odstranit z polévky skelet i koření, přidat sladkou smetanu a rozmixovat. Na závěr přidat obrané maso, pokud je, na talíři dozdobit kysanou smetanou a zakápnout dýňovým olejem.